4 июня 2021 00:12
12

Андрей ШЕВЧЕНКО: "Будем и дальше проверять Судакова"

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко відповів на запитання представників ЗМІ в рамках прес-конференції після товариського матчу з командою Північної Ірландії (1:0).


— Що ви можете сказати з приводу дій Андрія Ярмоленка в сьогоднішньому матчі?

— Ми розмовляли з Андрієм, щойно він приїхав, я сказав йому, щоби зрозуміти, в якому він перебуває стані, йому потрібно зіграти у двох товариських матчах, що лишилися, по 90 хвилин. У нас на його позиції не вистачає гравців. Тому дуже важливо, що він провів цей поєдинок. Можливо, наприкінці гри йому не вистачало свіжості, тому не було тієї реалізації, якою він завжди відрізнявся. Тож я сподіваюся, що Ярмоленко підійде до офіційних матчів у хорошій формі, хоча вважаю, що фізично він уже виглядає непогано.


— Наскільки ця перемога важлива для психологічного стану команди?

— Моє ставлення до товариських матчів не змінилося, насамперед я дивлюся на якість гри, на підготовку команди. Можу сказати, що у другому таймі було помітно: хлопці трохи підсіли, адже вони отримали чимале навантаження на тренуваннях. Зараз будемо трохи змінювати програму, дамо хлопцям трохи відпочити, сподіваюся, вони вийдуть на гарний рівень форми до початку Євро.


— Чи можна сказати, що сьогодні грав уже кістяк команди, яка буде виступати на Євро-2020, зокрема, в захисті? Болільники сподівалися побачити на полі Безуса…

— Я хочу подякувати вболівальникам Дніпра за підтримку, але рішення щодо складу приймає тренер. Тут дуже поважають Романа, і ми його поважаємо, але з огляду на те, як розвивалася гра, я прийняв рішення не випускати його.

Заявку на Євро ми визначили, але триває підготовка. Тож у наступному матчі в захисті, не виключено, з’являться зовсім інші виконавці.


— Як ви можете оцінити сьогоднішню гру Судакова?

— Він перебуває у гарній формі, ми бачили, як він працює на тренуваннях. Він виглядав дуже добре, як і решта гравців. Будемо й надалі його перевіряти.


— У другому таймі перевага збірної України не була такою відчутною, як у першому. Чим це пояснюється?

— Я вже казав, гравці трохи втомилися, вони пребувають під навантаженнями, у нас тривають дворазові тренування. Це нормальная реакція на втому. Навіть попри те, що ми відійшли трохи назад, у нас були непогані контратаки, але знову не вистачало реалізації.


— Яку інформацію ви отримали завдяки матчу?

— Інформація щодо фізичного стану була позитивною. Так, команда трохи втомлена, але вона відпрацьовує до кінця. Не вистачає свіжості в реалізації. Сьогодні ми трохи опустили крайніх захисників, вони не так часто підключалися до атак. Ми вирішили прибрати небезпеку на флангах, адже раніше інколи створювався дисбаланс у кількості гравців, наша команда пропускала контратаки. Сьогодні ми впоралися із завданням, я залишився задоволений діями лінії оборони.


— Чим була викликана заміна Зубкова в перерві?

— Це була планова заміна, ми попереджали, що вони з Марлосом зіграють по тайму. У наступній товариській грі бдемо проводити ротацію, подивимося, хто з гравців виглядатиме свіжишим. Гравці мають отримувати навантаження через гру, це дуже важливо.


— Чому ви використали лише чотири заміни?

— Тому що я прийшов до висновку, що сьогодні цього буде достатньо.

Подобные блатные кротячие креатуры в СбУ, как Судаков, убивают на корню всю мотивацию для игроков"Зари", "Десны" и прочих клубов в ЧУ, игроки понимают зачем рвать жопу, если тебя все равно СбУ не позовут, а если и позовут, то всего лишь на отбор, а в случае выхода СбУ в финальную стадию, то поедет очередной - кротячий блатной мажор...
Скрыть
allegro, игроки Зари и Десны,в первую очередь,играют за деньги. Их мотивация это ЗП и премии. По поводу Судакова...хороший малый,перспективный. Тренер видит в нем перспективу и доверяет ему, И ЭТО НОРМАЛЬНО!!!
Скрыть
Vyacheslav, перспектива - це в клуб, а в збірній потрібні виконавці
Vyacheslav, Ну, так никто не против пусть доверяет в отборе, заслужит, поедет в финальную часть.

Но то что сейчас происходит, это протекционизм.
Судаков за той час, що мав, проявив чсебе не погано, і б навіть сказав, добре. Час покаже. Сподіваюсь, не Ковалєнко №2
Лучше тебя на полиграфе проверить, сколько тебе капусты ржавые отсыпали за него
Скрыть
ill_Loco, как вы уже все вкудахкались со своим ржавым и Судаковым!(( Нормально парень сыграл!!! И ему только 18 лет. В следующем отборе к евро это будет основной игрок!!! А по поводу ржавого то посмотрите сколько игроков Шахтера выходило вчера на поле!!! По заявке на ЧЕ у меня вообще нет вопросов по выбору игроков, Все по делу!
Скрыть
Vyacheslav, в том то и дело , что вчера вышел в старте только один ржавый, и остальным уже далеко за 30 (Пятов, Кривцов, Степаненко, Марлос ) , поэтому и наигрывают этого типа, так как скоро может быть только пару человек в заявке от шахты . А по Судакову , так вчера под занавес игры когда уже С.Ирландия побежала отыгрываться , оголяя зоны , мог сыграть каждый на его позиции , ничего сверхъестественного .
Мне игра Судакова на том отрезке, когда его выпустили, понравилась, скажу честно. Правда, в старте мы его не увидим, видно, что нацелен на атаку, разве что если в игре с Северной Македонией, где все время будем атаковать. Заменил он Шпаренко, но не по позиции. Я вижу такую схему на Евро в полузащите: 5 хавов - Степаненко/Сидорчук, Зинченко/Шпаренко, Малиновский, Ярмоленко/Цыганков, Марлос/Зубков
Скрыть
Kostik, действительно вышел Судаков неплохо. Был везде, в обороны отрабатывал тоже. Только одна потеря, но на своей половине поля (если бы после нее пропустили гол, не завидовал бы парню).
Но я по прежнему уверен, что он в сборной по блату кротов.
Он может быть даже самым перспективным футболистом Украины, но поездку на Евро он не заслужил.
Скрыть
Ватель, Как Зинченко и Кормилец в свое время, поехали на Евро-2016 - незаслуженно, а должны были ехать Кравец (сделавший в плей-офф в решающем матче отбора со Словенией голевую на Ярмолу) и Гусев (да за выслугу лети вклад в СбУ, как сейчас Пятов едет) вместо Зинченко.

Весь этот ржавый блат кротячий, потом для СбУ выходит боком...
Ватель, я надеюсь, что даже если это блат кротов, в итоге это окажется самым верным выбором. А там, глядишь, Палкин купит очередных педриньо и парню не найдется места. Может, потом в Динамо его