30 мая 2010 00:30
4

Шоу "молодежки" на последних минутах

У виїзному матчі відбірного циклу молодіжного ЧЄ-2011 синьо-жовтих "прорвало" лише під кінець гри. 

У виїзному матчі кваліфікації ЄВРО-2011 серед молоді українська команда розгромила суперників з Мальти, оформивши три "сухі" голи після 86 хвилини. Завдяки перемозі підопічні Павла Яковенка лідирують у восьмій відбірній групі з триочковим відривом.

Команда Яковенка перед матчем мала разом з Францією та Бельгією, котра зіграла на одну гру більше, по 11 очок в активі. Однак українці могли і недорахуватись своїх чергових балів, адже Мальта, котра у групі ще не перемагала, створила їм гідний супротив.

Синьо-жовті впродовж всього поєдинку тиснули на оборону господарів, однак знайти шпаринку їм так і не вдавалося. Довгий час стовпом мальтійського захисту виступав Стів Брег, зокрема, в першому таймі виблискував голкіпер та капітан господарів Генрі Бонелло. А коли невдовзі після перерви він ще й парирував удар головою хавбека київського "Динамо" Дениса Гармаша з близької відстані, то в багатьох закралась думка про нічию.

В багатьох, але не українців… За три хвилини до кінця Гармаш заробив для своєї команди пенальті після грубої гри Дзозефа Зерафа, котрий реалізував захисник донецького "Шахтаря" Ярослав Ракицький. Розпечатавши ворота непокірних суперників, синьо-жовті відчули запах перемоги та одразу ж подвоїли свою перевагу.

На 89-й хвилині влучним пострілом відзначився півзахисник київського "Динамо" Андрій Ярмоленко, котрий скористався непорозумінням між Бонелло та Зерафом. А на четвертій компенсованій хвилині переможну крапку поставив хавбек криворізького "Кривбаса" Валерій Федорчук, котрий на 61-й хвилині замінив Максима Білого. Додамо, що далі на збірну України чекає візит Франції.
 

Хоть Зераф был неправ, но виновен не Зераф...
Шоу из знаком минус. Если бы мы так Францию или Бельгию порвали ........ Не хватало еще с Мальтой в ничью играть.
Ага, первый раз за год!
а Ярмол-то молодец!)