16 червня 2024 10:24
3

"Юссуф був дуже хорошим футболістом. Діакате теж був непоганий, але слабший за Михалика". Екс-динамівець про легіонерів киян

Екс-захисник "Динамо" Темур Парцванія розповів про колишніх іноземних гравців київського клубу.


– Було кілька легіонерів, які не тягнули рівень Динамо. Від цього страждали вихованці, яким можна було дати шанс. Випускали тих, хто отримував у 20 разів більше грошей, а свій може почекати. На жаль, така політика була у всіх великих наших клубів. Я вважаю, це неправильно. Он у Барселоні грає багато вихованців Академії.

Хто не тягнув рівень Динамо? Не хочу їх називати. Можу сказати, що на моїй позиції були не сильніші гравці, але грали вони, а не ми.


– Ви маєте на увазі Алмейду?

– Так, його в тому числі.


– А Юссуф?

– Юссуф був дуже хорошим футболістом, мені він подобався. Але він не завжди грав через травми. Одну гру зіграє – і рік ми його не бачимо через пошкодження. Діакате теж був непоганий, але слабший за Михалика.


Проблема в тому, що в Динамо в той час навіть не дивилися на свою молодь. З одного боку київський клуб зрозуміти можна, їм потрібен був результат, але коли прийшов Ребров, то почало грати багато вихованців. Він давав шанси всім. У наш час такого не було і ставка робилася на легіонерів.

Частенько на футбольних сайтах дізнаюся про існування динамівців , які не зіграли жодного матчу в Динамо
Сховати
manowar, тому й не зіграли, бо в ті роки було засилля легіонерів. Парцванія про це прямо говорить. Але й Динамо регулярно і досить непогано грало в єврокубках. Зараз все стало навпаки.
Сховати
Africanda-S, Як показала історія, футболіст він - так собі. Надовго ніде не затримувався. Нічим не краще не тільки легіонерів, яких він критикує