11 червня 2024 10:57

Консорціум міжнародних інвесторів, до складу якого входить член королівської сім'ї Саудівської Аравії, зробив пропозицію у 400 млн фунтів щодо купівлі "Евертона"

Лондонський бізнесмен і юрист Ватче Манукян лідирує в торгах за купівлю «Евертон» разом із неназваною королівською особою Саудівської Аравії та багатими родинами з США, повідомляє ВВС.


За даними джерела, консорціум міжнародних інвесторів зробив пропозицію у 400 мільйонів фунтів стерлінгів щодо покупки англійського клубу.

Зазначається, що Манукян і його консорціум зробили пропозицію повністю акціонерного капіталу, яка не братиме додаткових боргів і буде спрямована на створення стійкої довгострокової стратегії.

Вони бачать «Евертон» як «сплячого гіганта» англійського футболу з потенціалом «знову потрапити на вершину світового футболу» завдяки новому стадіону, який будується.

Серед інших кандидатів на покупку «ірисок» – англійські бізнесмени Енді Белл і Джордж Даунінг, а також MSP Sports Capital, які раніше дали «Евертону» в борг близько 158 мільйонів фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, що раніше власник клубу Фархад Моширі у вересні погодився продати свої 94% акцій 777 Partners, але інвестиційна компанія не змогла завершити угоду.