10 червня 2024 08:02

Блогер: "Я фанат Бражка вже років пʼять, але не впевнений, що він "виригає" за обох: і за Піхальонка, і за Буяльського"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі поділився порівняльним аналізом гри без м'яча Віталія Буяльського та Олександра Піхальонка:


Олександр Піхальонок vs Віталій Буяльський
Гра без мʼяча

Тепер, нарешті, давайте порівнювати порівнювані величини. Тут навіть за контурами радару помітно, що мова про гравців із схожим фундаментом: вони майже не захищаються. Тож, якщо розглядати Піхальонка гравцем стартового складу, то йому, як і Буяльському, поруч потрібен трудар.
Я фанат Бражка вже років пʼять, але не впевнений, що він «виригає» за обох: і за Піхальонка, і за Буяльського. Але, можливо, доведеться вчитися, бо праймовий Степаненко ж якось один ригав за 100500 бразильців в атаці? Було!

Захисних дій мало в обох (2.37/90 - 2.49/90), в захисті успішність ідентична (трішки більше 50%) та повернень мʼяча плюс-мінус (0.74/90 - 0.83/90). В пресингу фактично рівність.

Буя й наче трішки агресивніший (частіше вступає у відбір продовж перших двох секунд після втрати та частіше фолить), однак його запал швидко затухає. Вже протягом 5 секунд після втрати за межами 40 метрової лінії від воріт обидва у вмиканнях підрівняються (по 0.30/90).

Якщо брати за основу ідентичний час в захисті та ідентичну кількість захисних дій, то все стає більш зрозумілим:
⁃ Буяльський захищається в 51.8 метрах від власних воріт, Піхальонок на 7 метрів нижче (44.8)
⁃ Віталій відповідно розташовується на 9.19 метрів вище за команду, Піхальонок на 4.61

Якщо швидкість атаки суперника дозволяє, то Піхальонок ще встигає за її темпом, йому бігти ближче до воріт. Буяльський - ні. Далеко. Наприклад, Олександр встигає навіть здійснити в середньому 1 винос за матч із власного штрафного.
В Буяльского ЖОДНОГО виносу за увесь чемпіонат! Він вимикається після високої спроби повернення мʼяча, і найчастіше прибігає назад вже тоді, коли Динамо мʼяч повертає (або суперник забиває).

Роль Буяльського тиснути в одній лінії з Ванатом обмежену кількість разів за матч Піхальонок виконає легко.
А от більш обʼємну роль Шапаренка - за жодних обставин ніколи не виконає. Проте повторюватися вже не буду, про все це вище.

Тож єдиний можливий профайл в центрі поля Динамо (при збереженні нинішніх тактичних налаштувань), який Піхальонок здатен максимально наближено продублювати - це профайл Буяльського. Не Бражка, не Шапаренка, а саме Віталія.