29 травня 2024 17:51

"Рух": "Клуб готовий делегувати своїх гравців на Олімпійські ігри"

Рух зробив заяву, що клуб готовий відпустити своїх гравців в олімпійську збірну України для участі в Олімпіаді в Парижі.


«В останні дні ЗМІ мали багато маніпулятивної інформації, мовляв, «Рух» не відпускає своїх гравців на Олімпійські ігри. Ми хочемо ясно прояснити цю ситуацію та уникнути подвійних трактувань.

Хотіли б одразу зазначити, що Українська асоціація футболу надіслала листа про виклик футболістів нашого клубу не на Олімпійські ігри, а для участі у товариському турнірі, який відбудеться у французькому Тулоні.

Тренерський та медичний штаб ФК «Рух» спільно з гравцями вирішили не брати участь саме в товариському турнірі, враховуючи важкий та виснажливий сезон для футболістів нашого клубу, які догравали чемпіонат із пошкодженнями. У гравців, для більшості з яких це був перший повноцінний сезон в УПЛ, накопичилася втома та великий ризик отримання більш складних травм.


Це рішення заздалегідь, за тиждень до заключного туру регулярного чемпіонату УПЛ було донесено та погоджено з головним тренером олімпійської збірної України Русланом Ротанем та його тренерським штабом.


Також клуб зазначив, що готовий відпустити до лав олімпійської збірної для участі в товариському турнірі півзахисника Олега Федора та захисника Дениса Слюсаря, які мали менше ігрової практики та перебувають у добрих кондиціях. На жаль, в останньому матчі чемпіонату Денис Слюсар отримав пошкодження та потребує подальшого лікування.


Перед початком Олімпійських ігор у збірної України заплановано підготовчий тренувальний збір, який розпочнеться на початку липня.


Футбольний клуб «Рух» готовий делегувати своїх гравців до олімпійської збірної для участі в НТЗ та Олімпійських іграх, якщо ці футболісти будуть потрібні збірній України. Важливо, щоб в історичних ОІ гравці нашого клубу залікували всі травми, відновилися психологічно та у повній бойовій готовності захищали честь нашої держави на Олімпійських іграх у Парижі