27 травня 2024 16:31

Журналіст про те, чому "Динамо" не стало чемпіоном: "Пушич узимку отримав посилення на 30 млн євро, а Шовковський 18-річного хлопця у центр оборони"

Журналіст та коментатор Віктор Вацко відповів на запитання про те, чому "Динамо" не стало чемпіоном.


"Я прогнозував чемпіонство киян, бо мені так було цікавіше як уболівальнику. Зрозуміло, що головним фаворитом був "Шахтар" з усіх об'єктивних точок зору. Але при цьому я чесно вважав, що "Динамо" має всі можливості нав'язати боротьбу. Я говорив" , що потрібно придбати центрального захисника. А загалом у киян підібрано дуже пристойну команду.

Також до мене тоді долітала інформація про те, що в роздягальні "Шахтаря" не все гаразд. Що там не дуже сприймали тренерські ідеї ван Леувена. У результаті гірники пробуксували на старті. У перших дев'яти матчах чемпіонату вони втратили дев'ять очок. Потім Ван Леувена звільнили. "Шахтар" відреагував на свої проблеми та вжив певних заходів. "Динамо" у цей час так і не залатало головну дірку у складі та увійшло у сезон з Біловаром у центрі оборони.

Луческу колосально розчарував як тренер. Відсутністю ідей та вмінням психологічно мотивувати команду. Потім порвав хрести Ярмоленка. Це все факти. Потім "Динамо" та "Шахтар" поміняли тренерів. Пушич узимку отримав посилення складу на 30 млн євро в особі двох бразильських вундеркіндів, а Шовковський отримав завдання стати чемпіоном від Ігоря Суркіса та 18-річного хлопця до центру оборони. Тому на фініші все закінчилося закономірно. "Шахтар" показав "Динамо", хто найкращий футбольний клуб України.