27 травня 2024 12:52

Тен Хаг побоюється, що його можуть звільнити, незважаючи на перемогу МЮ у Кубку Англії. Клуб проводив неофіційні переговори з Тухелем, Почеттіно, Франком та Маккенною

Ерік тен Хаг вважає, що МЮ може звільнити його, незважаючи на перемогу в Кубку.


У суботу команда під його керівництвом здобула трофей, здобувши перемогу над «Манчестер Сіті» у фіналі Кубка Англії (2:1).

Після цього нідерландський фахівець вирушив у відпустку, як і раніше, турбуючись про своє майбутнє в клубі. Керівництво має ухвалити рішення після того, як проведе аналіз усього минулого сезону, який може тривати близько чотирьох днів.

Сер Джим Реткліфф, а також спортивний директор INEOS сер Дейв Брейлсфорд та новий технічний директор Джейсон Вілкокс мають намір оцінити кожен аспект сезону «Юнайтед», включаючи роботу тен Хага. Крім того, їм доведеться вирішити, чи впишеться нідерландець у нову структуру керівництва клубу, яка передбачає зменшення його ролі у трансферах гравців.

Тен Хаг не отримав жодних гарантій того, що збереже свою роботу навіть після завоювання трофею. Сер Джим Реткліфф, який був присутній на суботньому матчі, опублікував коротке повідомлення після перемоги, не згадавши тренера.

За підсумками сезону "Юнайтед" посів восьме місце в АПЛ, проте перемога в Кубку Англії гарантувала команді вихід до Ліги Європи наступного сезону. У зв'язку з цим у разі звільнення тен Хагу тепер належить більш висока сума компенсації, ніж при непопаданні в єврокубки. Зазначається, що якщо нідерландцю все ж таки доведеться піти, він піде «з високо піднятою головою».

Повідомляється, що керівництво «МЮ» оцінює варіанти і вже провело неофіційні переговори з представниками Томаса Тухеля, Маурісіо Почеттіно, Кірана Маккенни та Томаса Франка. Зберігається інтерес і до Гарета Саутгейта, але він, як і раніше, зосереджений на роботі зі збірною Англії напередодні чемпіонату Європи цього літа.