27 травня 2024 11:49

"Бернлі" склав шорт-лист тренерів, які можуть замінити Венсана Компані

У зв'язку з неминучим переходом Компані до мюнхенської "Баварії", голова правління "Бернлі" Алан Пейс рішуче налаштований знайти йому заміну. Керівництво англійського клубу розглядає варіанти між Стівом Купером та Френком Лампардом.


Такий клуб, як "Бернлі", не має жодного наміру залишатися в Чемпіоншипі довше, ніж потрібно, і для того, щоб дати собі найкращі шанси на прохідний візит, колишній менеджер "Ноттінгем Форест" Купер може бути їх найкращою ставкою. Валлієць має успішний досвід керування командою на рівні другого дивізіону, а також успішний вихід з "лісниками" до Прем'єр-ліги у сезоні 2021/22. досвідчений переможець на рівні другого ешелону, який очолив "Форест", що перебував у підніжжі Чемпіоншипу, коли він прийшов на посаду у вересні 2021 року. Щодо фігурування у цьому списку Френка Лампарда, то в першу чергу грає на його користь впізнаваність, що приваблює американських власників "Бернлі". Втім, він має неприємні результати в останніх своїх двох клубах - в "Евертоні" та "Челсі". Лампард все ж має і більш приємні спогади на тренерському містку - найкращий і найяскравіший період англійця припав на "Дербі Каунті" у Чеміпоншипі.

Нагадаємо, що у нинішньому розіграші АПЛ, "Бернлі" посів 19-те місце у турнірній таблиці та після річної перерви повертається до Чемпіоншипу.