27 травня 2024 09:03

"Який сенс їхати, якщо матиму в Україні цікаву пропозицію?". Піхальонок, якого сватають до "Динамо", розповів про своє майбутнє

Сезон для Дніпра-1 був неоднозначним. Команда вийшла в єврокубки, але не змогла поборотися за чемпіонство. Її лідер Олександр Піхальонок в інтерв'ю сайту Sport-express.ua розповів про свої враження від сезону та плани на майбутнє.


Піхальонок є одним з лідерів Дніпра-1 протягом декількох останніх сезонів. Саме перебуваючи у стані дніпровців, він отримав перший виклик до національної збірної України. Але історія Олександра у Дніпрі наближається до свого логічного завершення, адже контракт спливає вже за рік, а клуб переживає фінансові складнощі.


Про це все – в ексклюзивному інтерв’ю сайту Олександра Піхальонка сайту Sport-express.ua.

«Поновлення чемпіонату ми розпочали невдало»

— Сезон, що минув, був неоднозначним для Дніпра-1. З одного боку, команда знову вийшла в єврокубки, але з іншого – могли поборотися за більше. Які висновки можна зробити?

— З початку сезону в команді відбулося багато змін, включаючи зміну тренера. Потім була серія перемог, але поновлення чемпіонату ми розпочали, м'яко кажучи, невдало. Так, ми могли бути у трійці, намагалися отримати медалі, але у підсумку – лише четверте місце.

Трохи засмучені, але, може, воно так і треба було. Однозначно не можу сказати, вдалий сезон чи ні.

— Чому Дніпру-1 не вдалося залишитися у ранзі претендента на чемпіонство? Вплинув «фактор Довбика» чи щось інше?

— Багато факторів, не тільки «фактор Довбика». Але питання більше до керівників клубу, чому не вдалося утримати рівень.

— Особисто для вас цей сезон був досить складним. У першій половині ви були лідером, потім – прикра травма. До речі, як ваше самопочуття зараз?

— Матч із Чорноморцем я пропускав через температуру, вона у мене і зараз підвищена. Мене підкосила травма, бо коли приїхав зі збірної, був у дуже гарній формі. Матч з Колосом це показав, а потім отримав травму та вибув на тривалий термін.


«Керівники сказали, що Дніпро-1 залишається»

— Що далі особисто для вас?

— Розглядаю варіанти. Українські та закордонні клуби. Не обов’язково закордонний клуб, бо якщо це буде умовний середняк і мені там не сподобається, який сенс їхати, якщо матиму в Україні цікаву пропозицію? Можу і тут залишитися. Будемо дивитися, коли вже якась конкретика буде.

— Це взаємовигідна історія? І клуб заробить, і ви не проти піти?

— Так, все вірно.

— Ніяких образ немає?

— Ніяких образ немає.

— Олександре, як загалом оціните період, проведений у Дніпрі-1?

— Дуже цікавий період, і я вдячний цьому клубу, бо з нього почав у збірну їздити. Бували різні ситуації: й йшли на останньому місці, й боролися за чемпіонство. Не знаю, як буде далі. Може, й залишусь, бо в мене ще рік контракту, будемо дивитися в наступне трансферне вікно, як у підсумку вийде.

— Сезон закінчився, що буде далі з командою?

— Керівники сказали, що все буде добре, команда залишається. Будемо готуватися до єврокубків.

— Вчора з’явилася інформація стосовно вашого можливого переходу в Шахтар.

— Усі питання щодо мого майбутнього адресуйте до мого агента, він цим займається. Конкретно я не можу ні заперечити, ні підтвердити цю інформацію.


Фото - СК "Дніпро-1"