26 травня 2024 22:03

"З'явилися емоції". Шацьких назвав різницю між "Динамо" Луческу та Шовковського

Легендарний нападник «Динамо», а нині головний тренер «Пахтакора» Максим Шацьких для «Динамоманії» поділився думкою, як змінилася київська команда після приходу Олександра Шовковського.


– У суботу завершився сезон УПЛ-2023/2024. Які враження на вас справило «Динамо» впродовж чемпіонату?


– Важко мені сказати, всі матчі не вдається дивитися. З того, що я бачив, то «Динамо» трохи іншим стало після відходу Мірчі Луческу. Емоції з’явилися, якось по-іншому заграли. Найголовніше, що ще й результат з’явився. Не знаю, з чим це пов’язано. Як я говорив, як правило, зміна чогось завжди щось приносить – або позитивне, або негативне. У цьому плані зміна спрацювала позитивно. Почали набирати очки. Погано, що програли стикову гру зі «Шахтарем». Проте я думаю, що це фундамент на майбутнє. Наступний сезон буде трохи іншим.


– Які тактичні зміни ви побачили між «Динамо» Луческу і «Динамо» Шовковського? Чи прихід Олександра Володимировича – це більше психологічна зміна для команди?


– Я думаю, що це більше психологія. Повторюся, з побаченого мною, у тактиці я змін особливо не помітив. Важко помітити, адже складно щось кардинально змінити за 2-3 місяці. Я думаю, що футболісти просто вже грали і догравали чемпіонат, але з позитивними емоціями. Скоріш за все, так. Більше психологічно вплинуло.