26 травня 2024 19:40

ПСЖ виконає умови угоди з УЄФА щодо ФФП за підсумками сезону. Його уклали влітку 2022-го

«ПСЖ» не матиме проблем із фінансовим фейр-плей цього літа.


У серпні 2022 року паризький клуб уклав з УЄФА угоду у зв'язку з великими збитками за підсумками трьох попередніх сезонів – згідно з ним, «ПСЖ» потрібно було виправити ситуацію за наступні три сезони, щоб уникнути жорсткіших санкцій. У 2023 році клубу вдалося дотриматися фінансових правил.

За даними L'Equipe, за підсумками сезону-2023/24 ПСЖ також вдасться виконати умови угоди з УЄФА. Це стало можливим, зокрема, завдяки успішному виступу в Лізі чемпіонів – цього сезону парижани дійшли до півфіналу, де поступилися дортмундською «Боруссією». Крім того, за рахунок відходу Ліонеля Мессі, Неймара та Кіліана Мбаппе суттєво скоротиться зарплатна відомість клубу. Також очікується, що «ПСЖ» отримає 116,5 млн. євро в рамках угоди Ліги 1 з CVC.

У випадку, якщо «ПСЖ» не виконає умови угоди щодо фінансового феєр-плею, клубу загрожують штрафні санкції, зокрема, обмеження кількості гравців, заявлених за команду у списку А – 23 замість максимально можливих 25 футболістів, – або заборона на реєстрацію нових гравців. у списку А під час проведення клубних змагань під егідою УЄФ