26 травня 2024 08:11
2

ISW: Передчасний початок наступу на півночі Харківщини став для Росії провальним

Фото - https://depositphotos.com/ua/


На думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), передчасний початок російських наступальних операцій підірвав успіх Росії на півночі Харківської області.


Джерело: ISW


Деталі: Згідно з проаналізованими даними, аналітики зазначають, що російські війська розпочали свою наступальну операцію на півночі Харківської області з обмеженими силами і ще не перекинули туди значні резерви, що призвело до зниження темпів російського просування і наступальних операцій.


"Таке зниження темпів, ймовірно, надає українським військам тактичні можливості для контратак, хоча українські війська ще не проводять обмежену контрнаступальну операцію, яка має на меті повністю витіснити російські війська з північної Харківської області", – ідеться у звіті.


Розрізненість російських підрозділів, які наразі діють на півночі Харківської області, і явна нерішучість військових РФ щодо залучення до бойових дій наявних резервів свідчить про те, що російські війська, ймовірно, намагаються довести чисельність Північного угруповання до запланованої кінцевої перед тим, як активізувати наступальні операції на півночі Харківської області.


За повідомленнями, на момент початку наступальних операцій 10 травня у складі Північного угруповання військ у районі кордону перебувало близько 35 000 військовослужбовців, тоді як українські джерела вказували, що російські військові мають намір зосередити в цьому районі від 50 000 до 70 000 військовослужбовців.


Експерти припускають, що російські війська, ймовірно, розпочали наступальну операцію на півночі Харківської області раніше запланованого терміну, використовуючи недостатню кількість особового складу, сподіваючись закріпитися до того, як прибуття на фронт військової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки зробить це завдання ще більш важким.


Відтак, вказують в огляді ISW, ймовірно, передчасний початок російських наступальних операцій підірвав успіх Росії на півночі Харківської області.


За повідомленнями, російським військам вдалося застати українські сили зненацька 10 травня і досягти тактично значних успіхів у районах, які, за повідомленнями українських офіційних осіб, були менш захищеними.


ДБР оголосило, що воно розпочало розслідування за фактом неналежної підготовки української оборони в цьому районі та залишення українських позицій на Липцівському та Вовчанському напрямках.


ДБР зазначило, що це дозволило російським військам просунутися до другої лінії української оборони в цьому районі, хоча, як видається, обмеженість людських ресурсів не дозволила російським військам досягти більш глибокого проникнення. Хоча цілком можливо, що російське військове командування вважало, що зосередження більших сил насторожить українські війська і позбавить їх можливості здійснити оперативну несподіванку, рішення Росії не вводити негайно значні резерви, ймовірно, не дозволило російським військам досягти швидких успіхів і глибшого проникнення.


"Українські війська закріпилися на оборонних позиціях у цьому районі, а російські війська, ймовірно, використали свою тактичну можливість досягти відносно швидких успіхів проти легко утримуваних позицій у цьому районі", – додають у звіті.

С телеграмм-канала Чекалкина:
Олександр:
Знайомий, 43 роки, професійний військовий, пройшов горнило війни, важко поранений, звільнився. Його тези:
1. В політику не лізу.
2. Які у вас претензії до Зеленського?
3. В інтернеті фейсбуки і таке інше не читаю, там все брешуть.
4. Читати не люблю.
5. Новини дивлюсь по телевізору. Не чув, що б там казали щось погане про Зеленського.
6. Поки воював, то по телевізору показували геть протилежні речі, ніж відбувались на фронті.
7. Я би обрав президентом Кузьму Скрябіна. Він що думав, те й казав.
Піксель не робить людину розумнішою. Його абсолютно не бентежить, що телевізор постійно брехав і заколисував, поки він воював. А тепер це для нього єдине джерело інформації.

И поверьте мне, что таких 73%. А может и все 80%. И их не волнует, что пункт 5 и пункт 6 противоречит друг другу. И если им указать на противоречие, они могут озвереть. ПТСР.

Нет ничего страшнее телевизора в преступных руках.

Главная смертельная проблема Украины сейчас в том, что президентом страны является Зеленский. Украина не победит московитов, пока есть президент Зеленский и его слуги. Цель президента Зеленского – убить как можно больше украинцев, а остаток сдать московитам.
отхватили около 200кв.км -это провал?-ну может по сравнению с тем что зэ-гной сдал в 22году-а именно юг Украины за 8 часов