25 травня 2024 18:25
1

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Гол Діалло - результат педматчевої установки"

Прес-конференція наставника "Динамо" Олександра Шовковського після матчу з "Рухом".


– Якщо підбивати підсумки нашого виступу, то весняну частину ми провели на гарному рівні. З 16-ти матчів під моїм керівництвом ми виграли 13. Один раз програли та двічі зіграли внічию. Вважаю, що це досить непоганий результат. Звичайно, намагатимемося перемагати у кожній грі. Налаштовую на це гравців. Так було й сьогодні. Ми розуміли, що у Руху свої завдання, але ми ніколи не повинні втрачати своє обличчя.


- Сьогодні грали футболісти, у яких у сезоні було менше ігрової практики. Діалло забив дебютний м'яч. Яка його роль у команді?


- Коли ми мали можливість, ми давали йому ігровий час. Він виходив на заміну. Сьогодні я розумів, що ми маємо багато гравців, яким потрібно дати можливість зіграти. Щоб вони показали свої кондиції та дали нам подумати з приводу їхнього майбутнього в команді. Вдячний їм за професіоналізм до підготовки до матчу. Непросто грати поєдинок, який нічого не вирішує. Подякував гравцям за їхнє ставлення та роботу у підготовці. Ті заміни, які ми зробили, було заплановано. Царенко вийшов замість Буяльського. Він багато пропустив через ушкодження. Дали зіграти Малишу. У нього теж була серйозна травма та операція. Але останнім часом він дуже добре проявляв себе на тренуваннях. Дали відпочити Кабаєву, котрий провів багато матчу. Біловар довго хворів. Випустили його у двох матчах. У першому на заміну, зараз у старті. Сьогодні він підійшов та сказав, що більше не може. Це було зрозуміло. Той-таки Беніто добре зіграв. Виявив свої якості. Гол Діалло – результат нашої установки. Домовлялися про це перед матчем. Хлопці молодці.


- Які команди мають плани на міжсезоння?


- Гравцям, які братимуть участь у матчах за олімпійську збірну на турнірі у Марселі, дамо потім трохи відпочити. Дивитимемося, як і коли закінчать наші збірники. Плануємо зібратися 23 числа. Згодом буде медобстеження для доступних футболістів. На 7 число у нас запланований виїзд на збір до Австрії.

СаШо, майже як Хабі Алонсо, програв тільки одну гру, але принципову )