24 травня 2024 23:03

В'ячеслав СУРКІС: "Двічі обігравши "Шахтар", розуміли, що не можемо втратити чемпіонство"

Воротар юнацької команди «Динамо» Вячеслав Суркіс поділився емоціями після перемоги над «Рухом» (5:1), завдяки якій біло-сині офіційно оформили чемпіонство.


- Ми бачили, які радісні емоції були після перемоги над «Шахтарем» - це було незабутньо. Сьогодні вдалося оформити чемпіонство офіційно. Що відчуваєте зараз?

- Насправді, для нас було дуже важливо завоювати чемпіонство. Після того, як ми двічі в сезоні обіграли «Шахтар», розуміли, що просто не маємо права втратити перше місце. Ми весь рік йшли до цього. Дякую нашим тренерам, партнерам по команді, усім, хто підтримував нас. Вважаю, ми заслужено стали чемпіонами.

- Провівши минулий сезон в оренді в «Зорі», у цьому ти забронював місце в основному складі - й «Динамо» вперше за останні три роки стало чемпіоном, при цьому найбільше забивши та найменше пропустивши. Твій ефект?

- Не думаю, що тут лише мій ефект вплинув, не я ж голи забиваю (посміхається). Наші результати - це заслуга всієї команди. Вважаю, що оренда в «Зорі» допомогла нам у професійному плані, ми отримали хороший досвід, який допоміг нам у цьому сезоні.

- У наступному році буде Юнацька Ліга УЄФА. Чого можна очікувати від цієї чемпіонської команди?

- Незалежно від суперника, який нам протистоїть - «Барса», «Реал», «Шахтар» чи ЛНЗ - ми завжди налаштовуємося лише на перемогу. Зараз підемо у відпустку, відпочинемо, і з новими силами розпочнемо підготовку до чемпіонату України та Юнацької Ліги УЄФА.

- Будував уже якісь плани на відпустку?

- Чесно кажучи, ще ні. Думаю, залишуся в Києві, буду разом із сімʼєю відпочивати та готуватися до нового сезону.