24 травня 2024 20:01

За фактом прориву державного кордону ДБР порушила кримінальну справу проти 28 командирів

Фото - https://depositphotos.com/ua/


За фактом прориву державного кордону ДБР порушила кримінальну справу проти 28 командирів.


Про це повідомляє Glavcom з посиланням на судові реєстри.

Всього у матеріалах справи фігурує прізвища 28 військовослужбовців (командувач оперативно-тактичного угруповання, командир бригади, командири батальйонів, командири рот, начальник відділення розвідки штабу), причетність яких перевіряє ДБР.

З судового реєстру:
Крім того, встановлено, що командування 125 бригади та підпорядкованих їй підрозділів ... внаслідок недбалого ставлення до військової служби, не організували належним чином оборону позицій на кордоні Харківської області та рф, що призвело до втрати вказаних позицій, військової техніки та особового складу підрозділу.

Згідно інформації, яка відома нам, командира 125 ОБрТрО знято з посади, на черзі чи вже управління бригади. Ми писали, що вони допустили помилок, ігноруючи повідомлення про накопичення особового складу ворога спочатку в сірій зоні, потім вже в прикордонних селах. Це власне призвело до часткового успіху ворога.

Нагадуємо, що рядові бійці змогли зробити все, що було в їх силах, незважаючи на неготовність інженерно-фортифікаційних споруд в 10 км зоні від ДКУ.