24 травня 2024 19:36

Хаві: "Не так легко піти з клубу всього свого життя, але я дуже пишаюся за два з половиною роки в команді, яка стала мені другою сім'єю"

Головний тренер "Барселони" Хаві прокоментував свій відхід із команди після закінчення сезону. Нагадаємо, "Барселона" 24 травня оголосила, що 44-річний фахівець залишить свій пост після матчу з "Севільєю" у 38-му турі Ла Ліги. Гра відбудеться в неділю, 26 травня. Хаві очолював "Барселону" з листопада 2021 року.


- Дорогі друзі, у неділю закінчиться моє перебування на тренерській лавці "Барси". Не так легко піти з клубу всього свого життя, але я дуже пишаюся за два з половиною роки в команді, яка стала мені другою сім'єю. Хочу подякувати вболівальникам за підтримку і любов. З неділі я стану ще одним фанатом на трибунах. Ким би я не був, гравцем або тренером, я вболівальник "Барселони", і хочу тільки найкращого для клубу всього мого життя.

Я працював із чудовими футболістами і приголомшливим персоналом. Разом із ними ми досягли поставлених цілей, кульмінацією чого були перемоги в Ла Лізі та Суперкубку минулого року. У цьому сезоні все пішло не так, як ми хотіли, але ми допомогли вирости новому поколінню вихованців "Барселони". Спасибі велике всім: фанатам, гравцям, персоналу, працівникам клубу, президенту, раді директорів, спортивним директорам, ЗМІ та всім, з ким я провів цей шлях за два з половиною сезони. Бажаю всього найкращого клубу, який залишається в моєму серці, - зазначив Хаві.

Раніше з'явилася інформація, що новим головним тренером "Барселони" стане Хансі Флік, який до цього працював у "Баварії" та збірній Німеччини.