23 травня 2024 21:15

З ким зіграє "Динамо" у кваліфікації ЛЧ? Суперники ускладнилися, але це ще може змінитися

Після перемоги "Аталанти" у фіналі Ліги Європи 2023/24 змінилася стартова позиція київського "Динамо" у другому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. Зараз кияни – поза посівом, у списку їхніх потенційних суперників – три команди з вищим особистим рейтингом.


Потенційні суперники "Динамо" у другому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів:

"Славія" (Чехія), "Зальцбург" (Австрія), віцечемпіон Туреччини ("Фенербахе" або "Галатасарай").

Потенційні суперники третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів залежать від того, хто буде суперником у другому раунді. У третьому колі відбору "Динамо" може зіграти як з сіяною командою ("Бенфіка", "Рейнджерс", "Славія", "Зальцбург"), так і з не сіяною ("Лілль", "Твенте", віцечемпіон Туреччини, віцечемпіон Бельгії)

У випадку поразки у другому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів "Динамо" перейде у третій кваліфікаційний раунд Ліги Європи, де буде сіяним. Потенційні суперники станом на зараз:

"Хапоель" (Беєр-Шева, Ізраїль), "Генк" (Бельгія), "Рапід" (Відень, Австрія), "Рієка" (Хорватія), "Трабзонспор" (Туреччина), "Лугано" (Швейцарія) (або переможена ним команда у другому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів).

У випадку перемоги у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи буде перехід у раунд плей-оф, де "Динамо" також буде у посіві. Потенційні суперники станом на зараз:

"Бешикташ" (Туреччина), ГІК (Фінляндія), "Флора" (Естонія), FCSB (Румунія), КІ Клаксвік (Фарерські острови), "Шемрок Роверс" (Ірландія), "Серветт" (Швейцарія), "Лінкольн Ред Імпс" (Гібралтар), "Нью-Сейнтс" (Вельс), "Пюнік" (Вірменія), "Хартс" (Шотландія), "Бачка-Топола" (Сербія).

У випадку поразки у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи буде перехід у раунд плей-оф Ліги конференцій, де "Динамо" також буде у посіві. Потенційні суперники станом на зараз:

"Омонія" (Кіпр), "Жальгіріс" (Литва), "Трабзонспор" (Туреччина), "Віторія" Гімарайнш (Португалія), "Астана" (Казахстан), "Рига" (Латвія), "Олімпія" (Словенія), АЕК (Афіни, Греція), "Нефтчі" (Азербайджан), "Лінфілд" (Північна Ірландія), КуПС (Фінляндія), "Серкль Брюгге" (Бельгія), "Зрінські" (Боснія і Герцеговина), "Марібор" (Словенія), "Хайдук" (Хорватія), "Аріс" (Греція), "Брейдаблік" (Ісландія), "Лугано" (Швейцарія).

Для виходу у груповий етап будь-якого з турнірів "Динамо" потрібно пройти одного суперника з трьох.


Динамо – вне посева во втором раунде квалификации ЛЧ. Соперники усложнились. Но это еще может измениться - изображение 1


Статус киян у другому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів ще може змінитися з не сіяного на сіяного. Для цього потрібно, аби "Аталанта" у Серії А фінішувала у топ-4. Тоді суперникм у другому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів буде "Партизан" (Сербія) або "Лугано" (Швейцарія).