23 травня 2024 14:05

Президент УЄФА обізвав президента "Реала" ідіотом та расистом

Президент УЄФА Александер Чеферін вельми несхвально відгукнувся про президента мадридського «Реала» Флорентіно Переса у 2019-му році.


За інформацією джерела, Чеферін у листуванні з тодішнім президентом Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) Луїсом Рубіалесом у Whatsapp назвав Переса «ідіотом і расистом».


Зазначимо, що конфлікт назрів через бажання Флорентіно Переса створити європейську Суперлігу окремо від УЄФА. Чеферін категорично заперечував проти цієї ініціативи. Президент УЄФА в грудні 2019-го заявив, що проєкт «зруйнує футбол і його середовище», і назвав його «егоїстичним» і «егоцентричним».


Текст листування Рубіалеса і Чеферіна



Рубіалес: Я поговорю з Пересом. Якщо тут, в Іспанії, Тебас (президент Ла Ліги Хав'єр Тебас – ред.) із Флорентіно підуть проти мене – моє становище стане нестерпним. Давайте подумаємо, що краще зробити. Він дуже горда людина. Думаю, ми можемо спробувати поговорити і всіх заспокоїти, але я підтримаю тебе на 100%. Не турбуйся про це.


Чеферін: Я не хочу з ним говорити. Я зроблю це тільки заради тебе. Він ідіот і расист! Не треба пом'якшувати ситуацію для мене, мені це не потрібно. Я просто хочу, щоб ти залишався сильним.