18 травня 2024 23:25

Георгій БУЩАН: "Як оціню сезон для "Динамо"? Американські гірки"

Голкіпер «Динамо» Георгій Бущан після перемоги над «Кривбасом» 3:1 розповів про підсумки сезону, ювілейний 150 матч за киян та про збірну України.


- Перемога це приємно, але я все ж засмучений, тому що в попередній грі нам не вдалося дотиснути суперника та відіграти відставання, аби ми до останнього туру боролися за чемпіонство. Тому сьогодні була гра, у якій результат був не такий важливий, і ми могли експериментувати на майбутнє. Загалом була хороша, відкрита гра у виконанні обох команд.


Приємно було отримати привітання з ювілейним матчем, приємно грати за такий великий клуб, як «Динамо» Київ, але, на жаль, поки я зіграв тільки 150. Хочеться більше, і міг би зіграти більше, але маємо, що маємо.


- Як ви оціните цей сезон для «Динамо»?

- Американські гірки. Кінцівку осінньої частини та період після зимових зборів ми трохи вирівняли, але навесні теж були матчі, у яких ми подарували очки суперникам, і це не дало нам можливості змагатися до останнього туру за чемпіонство.


- Ви отримали виклик до збірної України. Чи вдасться трохи відпочити та відновитися після клубного сезону?

- Сьогодні для збірників була остання гра, після якої нам дали відпочинок перед тим як ми поїдемо до лав національної збірної та розпочнемо підготовку до Євро-2024.


Після Євро у нас мабуть часу не буде, одразу почнуться збори, підготовка до кваліфікаційних матчів Ліги чемпіонів, тому зараз цей тиждень відпочинку мабуть буде останнім до зими.


- Нинішню збірну України можна вважати однією з найсильніших або взагалі найсильнішою в історії?

- Я був тільки на одному чемпіонаті Європи. З того складу майже нічого не змінилося. Сильна команда. Зараз багато хлопців грає за кордоном, це добре. Ми хочемо підтягуватись в чемпіонаті України і через єврокубки доводити, що ми заслуговуємо грати за збірну і можемо прославляти збірну на всю Європу і світ.