18 травня 2024 17:30

"Динамо" – "Кривбас" 3:1. Звіт про матч. Легка прогулянка для киян

У передостанньому турі Прем'єр-ліги "Динамо" на стадіоні імені Лобановського приймало "Кривбас".


Кияни, які гарантували собі друге місце за підсумками сезону, вийшли на поєдинок із незвичною схемою. 3-4-3. Трійку центральних захисників склали Дячук, Попов та Сирота, тоді як по краях розташувалися Тимчик та Дубінчак. У середині поля вийшли Бражко та Шапаренко, а Ярмоленко, Кабаєв та Ванат утворили атакуюче тріо.

Перша атака гостей на старті поєдинку ледве призвела до небезпечного моменту біля воріт Бущана. Соса вибігав на побачення з кіпером киян, але Дячук не дав легіонеру "Кривбасу" пробити. Далі було добивання - Бущан відбив, а вже після цього арбітр підняв прапорець, зафіксувавши офсайд.


Блискавичний випад "Динамо" завершилася фолом на Ярмоленку у штрафному майданчику та пенальті у ворота команди Вернідуба. 11-метровий виконав Ванат, направивши м'яч у кут. Хома напрям удару вгадав, проте дотягнутися до круглого не зумів. 1:0 - "біло-сині" повели у рахунку.


На 6-й хвилині "Кривбас" пропустив удруге. Шапаренко отримав передачу недалеко від центру поля, протяг м'яч у штрафний майданчик, підробив сферу під праву ногу та вразив дальній кут. Захисники гостей навіть не вступили у боротьбу, а лише супроводили прохід динамівця поглядом.
Далі непоганий момент був у Бандейри, що підключився в атаку по правому флангу. Захисник криворіжців зіграв у стіночку з Кузиком і з меж штрафного майданчика пробив повз ближній кут. За кілька хвилин Твердохліб бив головою з офсайду.


Наступна спроба Твердохліба стала успішною. Хавбек "Кривбасу" після навісу Бандейри з правого флангу перестрибнув Тимчика і з лінії воротарської головою послав м'яч у кут воріт Бущана, який практично не мав шансів врятувати свою команду.

Після забитого м'яча гості підбадьорилися і створили ще один момент. Вакулко приклався по м'ячу з дальньої дистанції. Вийшло небезпечно, але все-таки неточно. Круглий пролетів за кілька сантиметрів від штанги.


На 38-й хвилині знову другий поверх після подачі з кутового виграв Твердохліб. Щоправда, цього разу в площину не влучив. Кінцівка першого тайм була за "Кривбасом". Гості активно розігрували сої комбінації на половині поля "Динамо", тоді як кияни були змушенi оборонятися.


На другий тайм не вийшли Ярмоленко та Сирота. Їх замінили Волошин та Буяльський відповідно. Гра тим часом перейшла у спокійніше русло. Принаймні, кількість моментів помітно знизилася. А ось кількість єдиноборств збільшилась. В одному з епізодів дісталося Шапаренко, поле чого він поступився місцем на полі Шепелєву.


У "Кривбасf" міг забивати Прінс, який вийшов на заміну. Вiн бив після навісу з кутового, але Бущан зумів відвести загрозу. Через деякий час той самий Прінс завдав удару з-за меж штрафного майданчика - м'яч пролетів над поперечиною.


На 79-й хвилині Буяльський скористався вдалим відскоком від захисника, проте зблизька влучив у штангу. Втім, уже наступної атаки киянам вдалося забити втретє. Після навісу з лівого флангу на дальню штангу Влошин головою скинув м'яч Дубінчаку, і Владислав вразив порожні ворота.


До розгромного рахунок міг довести Буяльський, але з його ударом у стрибку впорався Хома. Не вдалося забити ще раз і Внату. Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу "Динамо" 3:1.