15 травня 2024 10:14

Президент "Болтона" про слова голови АПЛ про ризики створення незалежного регулятора: "Все впирається в жадібність. Вони вважають себе окремим островом, але ми є футбольною пірамідою"

Президент «Болтона» розкритикувала позицію голови АПЛ щодо незалежного регулятора.


У лютому минулого року уряд Великобританії заявив про плани створення структури, яка займатиметься запобіганням розформування історично значущих клубів, наданням уболівальникам можливостей для більш широкої участі в житті команд, перевіркою нових власників і керівників. Також регулятор зможе забороняти англійським клубам брати участь у Суперлізі Європи.


Глава АПЛ Річард Мастерс раніше висловив побоювання, що створення незалежного регулятора може призвести до «непередбачених наслідків» – зокрема зниження інвестицій і, як наслідок, уповільнення розвитку англійського футболу.

«Не думаю, що вони уявили себе належним чином. Вони зарозумілі, і мені здається, що вони вважають себе окремим островом і відпливають, забуваючи, що 14 клубів Прем'єр-ліги прийшли з Англійської футбольної ліги (EFL).


Я б із задоволенням поговорила з Річардом про «ненавмисні наслідки». Це лише слова, за ними немає аргументів.

На мій погляд, все впирається в жадібність, заздрість та ревнощі. Не розумію, як можна дивитися на цю ситуацію під таким кутом, коли ми є футбольною пірамідою. Те, що ми робимо, впливає не лише на нашу країну», – сказала Шерон Бріттен.