13 травня 2024 16:06

"Полісся" мінімально обіграло "Кривбас" в матчі, який тривав 2 дні

Буквально нескінчений поєдинок протяжністю у два дні. Війна вносить свої реалії, що поробиш. На щастя, "Кривбас" і "Полісся" попри все зуміли офіційно дограти цю зустріч.


Ледве футболісти у неділю ступили на газон стадіону "Гірник", як у регіоні пролунала повітряна тривога. Чекати відбою довелось більше години... Втім, команди все ж зуміли стартувати цю зустріч. Розпочали активніше підопічні Юрія Вернидуба, але "вовки" не знітились та підтримали цей досить швидкий темп матчу.


Перша третина матчу ознаменувалась великою кількістю боротьби. Так, швидкості наче були непогані, але з яскравого на цьому все. Більшу частину ігрового часу команди фізично боролися та йшли в стики. Про конструктив чи оригінальні підходи у побудові позиційних атак говорити доводилось рідко.


Але на екваторі перших 45 хвилин неочікувано трапилось взяття воріт. Забитий м'яч прийшов абсолютно із нізвідки та не витікав з логіки гри. Танковський підхопиві м'яч в метрах 25-ти до воріт і наважився на дальній постріл - Маханькову нічого не залишалось як у красивому стрибку провести м'яч.


Після цього колективи знову повернулись у минуле русло. Не встигли криворіжці та житомиряни закінчити перший тайм, як у Кривому Розі знову прозвучала тривога... Сторони дуже хотіли дограти цю зустріч у неділю, проте відбій ніяк не наступав - а на горизонті вже виднілась комендантська година. У підсумку, було прийнято рішення дограти цю зустріч у понеділок.


Початок був запланований на 13:00. Однак, відразу після відміни загрози балістики злетів МіГ-31К... Через кляту тривогу початок був зміщений більш ніж на годину. Врешті-решт, підопічні Вернидуба та Шищенка знову повернулись на поле арени "Гірник" та швиденько дограли перший тайм, не створивши небезпечних моментів. Все саме цікаве команди залишили на другу половину.


Завдяки поразці "Дніпра-1" у цьому турі, криворіжці забезпечили собі бронзові медалі. Проте, "біло-червоно-чорні" ніяк не хотіли впасти обличчям у бруд перед рідною публікою та довести на ділі, що вони і без допомоги інших команд вибороли б місце в топ-3.


Варто відзначити, що обидві команди демонстрували футбол досить непоганого рівня. Зокрема, якщо говорити про організацію та структуру. Криворіжці та житомиряни вміло перекривали атакувальні потуги один одного. Втім, нагоди все ж виникали. Спочатку партнери вивели Фортюне на побачення з Маханьковим, однак легіонер не зумів переграти стража воріт господарів. На що вже зі своєї сторони потужним ударом відповів Кузик.


Часто можна було почути негодування Юрія Вернидуба. Наставник "Кривбасу" вимагав від своїх гравців ще більшої інтенсивності та агресії попереду. Однак, проти цього були "вовки" - "Полісся" вийшло на догравання цього спарингу дуже зарядженим та методично нівелювало загрозу від свого суперника.


У останній третині зустрічі, цілком очікувано враховуючи рахунок, м'ячем володіла більше криворізька команда. Але через низький блок та щільність оборонних рядів гостей "Кривбасу" часто не вдавалось дійти до воріт житомирян. Підопічні Шищенка добре дотримувались принципу неперервності, плавно повертаючись усім складом з атаки в оборону, при цьому не допускаючи розривів чи вільних зон на своїми спинами. Загалом, можна сказати, що до свого другого голу були ближчими гості, ніж господарі.


Залишалось дограти якихось 10 хвилин, і знову пролунала тривога... Знову, майже годину колективи провели в укритті. Слава Богу, нарешті ця гра успішно завершилась. "Полісся" награло на перемогу та закономірно забрав три очки. Команда Сергія Шищенка продовжує боротьбу за місце в єврокубках, а підопічних Юрія Вернидуба можна лише привітати з історичним досягненням - вони це заслужили підсумками цієї кампанії.


Матч 28-го туру УПЛ сезону 2023/24


Кривіг Ріг, стадіон "Гірник"


"Кривбас" - "Полісся" 0:1


Гол: Танковський 28


"Кривбас": Маханьков - Понєдєльнік, Сантіні, Бескоровайний (Стецько 81), Дібанго (По 60) - Бізімана (Бандейра 81), Хомченовський - Д. Кузик, Луньов, Задерака (Блізніченко 71) - Соса.


Запасні: Хома, Омельченко, Стецьков, Бандейра, Рябов, Татарков, Дебелко, Твердохліб, Кожушко, Блізніченко, По.


Головний тренер - Юрій Вернидуб.


"Полісся": Кудрик - Чоботенко, Кушніренко, Шабанов, Михайліченко - Танковський, Таллес Коста - Фортюне, Мустафаєв, Назаренко - Ндукве (Луїфер 74).


Запасні: Бойко, Поспєлов, Грицук, Петряк, Луїфер, Чечер, Раско, Крамар.


Головний тренер - Сергій Шищенко (жовта картка - 42)


Попереджнення: Дібанго 44, Шабанов 78, По 78.


Арбітр: Козиряцький Максим