4 травня 2024 10:14

ЗМІ: Україна все більше зацікавлена в американських MQ-9 Reaper

Україна все більше зацікавлена в отриманні розвідувального безпілотника MQ-9 Reaper від США, піднявши його на перше місце в списку бажань за останні місяці.


Джерело: Politico, "Європейська правда"


Деталі: Зазначається, що інтерес до цих безпілотників зріс, оскільки Україна планує операції на літо та шукає нові способи допомогти ідентифікувати російські цілі глибоко в тилу.


З перших днів війни MQ-9 Reaper був пріоритетом для Києва, оскільки він прагнув використовувати їх для заподіяння ударів і спостереження. Але нещодавно Україна відмовилась від частини намірів і в основному зацікавлена у використанні Reapers лише для розвідки, за словами чотирьох людей, знайомих із цією проблемою.


Троє представників галузі та особа, знайома з українськими запитами, заявили, що бажання отримати безпілотники не є новим, але що запит став більш важливим для Києва, оскільки він шукає будь-які переваги на полі бою, які може отримати.


За інформацією видання, Сполучені Штати Америки, як і раніше, не наважуються надати MQ-9 Reaper через побоювання, що Росія може їх збити.