1 травня 2024 17:25
2

"Динамо" - "Верес" 3:0. Звіт про матч. Переконлива перемога над гостями з Рівного

У перенесеному матчі 5-го туру чемпіонату України «Динамо» у рідних стінах приймало «Верес». Кілька тижнів тому кияни втратили очки у Рівному, зігравши внічию з рахунком 1:1, тож цього разу були налаштовані взяти реванш за ту невдачу.


Наставник «біло-синіх» Олександр Шовковський зробив чимало змін у стартовому складі. Керманич повністю оновив фланги оборони, включивши до основи Дубінчака і Караваєва замість Вівчаренка і дискваліфікованого Тимчика. Також цього разу в старті з’явився у опорній зоні Бражко. Тим часом на правому фланзі атаки вийшов Волошин, натомість Ярмоленко розташувався на позиції атакувального півзахисника. Буяльський на тлі відсутності Шапаренка діяв дещо нижче. Решта виконавців незмінно отримали місце на полі з перших хвилин.


Як і прогнозувалося, динамівці з перших хвилин заволоділи ініціативою. Однак з точки зору небезпечних моментів господарі досить довго розгойдувалися: були перспективні забігання від Ваната, падіння Буяльського в штрафному майданчику і навіси від Кабаєва – довести ці спроби до гостроти не вдалося.


Загалом, протягом усього 1-го тайму гольових епізодів було обмаль. 1-й небезпечний момент «Динамо» змогло створити аж на 40-й хвилині, і його одразу конвертували в гол. Бражко взявся виконувати штрафний удар і підступно пробив над стінкою. Воротар рівнян Ющишин хоч і зумів відбити м’яч перед собою, але Ярмоленко тут як тут вдало зіграв на добиванні й відкрив рахунок незадовго до перерви – 1:0.


У 2-му таймі малюнок гри особливо не змінився. Кияни продовжували контролювати м’яч і будувати позиційні атаки, рівняни – сконцентрувалися на контравипадах. На 54-й хвилині «Верес» завдяки такій стратегії ледь не зрівняв рахунок: Дахновський внаслідок стрімкої атаки опинився на ударній позиції, але Бущан здійснив сейв.


Після години гри динамівці створили одразу декілька хороших моментів. Спершу на 61-й хвилині стріляв здалеку Кабаєв – трішки вище поперечки. На 65-й хвилині біля воріт «Вереса» було значно гостріше: спочатку Ющинин відбив у поперечку небезпечний удар головою від Сироти, а потім упорався з добиванням від Попова. А ще за мить близьким до гола був Ванат, однак форварду не вдалося замкнути прострільну передачу з лівого флангу.


За аналогією з 1-м таймом, «біло-сині» створювали небагато моментів. Був удар зі штрафного від Буяльського і пристрілка від Бражка – обидві спроби виявилися неточними. На 75-й хвилині на полі з’явився Пономаренко, який замінив Ваната, і вже за 5 хвилин він зміг забити свій дебютний гол в УПЛ. Караваєв з правого флангу віддав у центр на Буяльського, капітан перевів на Волошина, Назар вивів Матвія на ударну позицію, а той розстріляв ворота – 2:0.


На 84-й хвилині рахунок став розгромним. Пономаренко ефектною передачею вивів Волошина на оперативний простір, той, опинившись перед воротарем, вирішив не пробивати, а викотив на порожні ворота Шепелєву. Володимир без будь-яких проблем виконав удар в один дотик і поставив у матчі масну крапку – 3:0. У підсумку, впевнена перемога «Динамо».

Что за гений подсказал Ванату так обнулиться по карточкам на конец сезона? Если дадут 2 матча вместо одного, то будет уроком на будущее.
В ЛЧ такое бы не прошло
Убедительно набили жопу вересу