1 травня 2024 12:04

Iгор ХУДОБ'ЯК: "Немає хороших росіян, лише тi, якi лежать в українському чорноземі"

Гравець кіпрського «Ксилотимву» Ігор Худоб'як розповів про російського блогера Євгенію Савіну, його клуб у чемпіонаті Кіпру та українців, які грають за його команду.

— На початку повномасштабного вторгнення Росії на українські землі ви взяли участь у мітингах на підтримку України, зараз репостіть збори. Як кіпріоти ставляться до війни на нашій батьківщині?


— Друзі та знайомі часто запитують, яка ситуація в Україні, чи досі триває війна. Вони за цим не стежать, оскільки їх не стосується, їм нецікаво.

— У другому дивізіоні Кіпру виступає «Іпсонас», президентом якого є росіянин Євген Савін. У клубі грає низка українських футболістів. Раніше там виступав колишній гравець збірної України Микола Морозюк. Чи вважаєте це своєрідною зрадою?

— Не знаю, можливо, так, саме з моральної точки зору. Мені таке не імпонує, я не зміг би грати там.

— Євген Савін засудив повномасштабне вторгнення Росії до України та виїхав на Кіпр. Його можна назвати гарною російською?

- Я так не думаю. Вважаю, що коли Росія просто робить геноцид українців, то немає добрих росіян, лише ті, які зараз лежать в українському чорноземі, сказав Худоб'як.


Фото: ФК "Карпати"