29 квітня 2024 21:55

"Така сама історія була у Шевченка": Циганик повідомив невтішні новини стосовно ключового гравця збірної України

24 квітня український захисник Віталій Миколенко отримав травму під час матчу АПЛ Евертон – Ліверпуль (2:0). Оборонець розірвав зв'язки гомілкостопу та вибув на невизначений період напередодні чемпіонату Європи-2024, де в складі збірної України має виступати й сам Миколенко.


Журналіст Ігор Циганик провів паралель з травмою, яку перед чемпіонатом світу 2006 року зазнав тодішній форвард Мілану Андрій Шевченко.


«Питання в тому, що рішення має прийняти сам Миколенко. У 2006 році така сама історія була у Шевченка. Перед чемпіонатом світу він дуже хотів грати, але він травмувався у матчі останнього туру, в якому не повинен був грати».


Тоді Шевченко ухвалив рішення форсувати своє відновлення, за що надалі поплатився доволі неоднозначним сезоном у лондонському Челсі.


«Було два варіанти. Перший – це традиційна медицина без хірургічного втручання, відновлення швидше і шанси встигнути до чемпіонату світу.


Або операція та довге відновлення, але ти повноцінно готуєшся до наступного сезону. Шевченко обрав перший варіант: швидко відновився, відіграв чемпіонат світу та перейшов у Челсі. І тоді у нього був такий дуже «зіжмаканий» сезон».


Циганик вважає, що перед Миколенком стоятиме доволі складний вибір: спробувати встигнути відновитися до Євро-2024 або ж відразу оперуватися, щоб бути готовим до початку наступного сезону.


«Традиційне лікування воно через деякий час все одно цю проблему виявить, бо це заліковування травми. Коли тобі вже за 30, то ти можеш ризикнути й піти на таку історію, бо більша частина кар'єри вже позаду. А Миколенко молодий футболіст.


Я думаю, що йому зараз потрібно буде ухвалити рішення: залікувати травму та підготуватися до Євро або оперуватися вже після чемпіонату Європи, але тоді ти пропускаєш майже пів року. Це дуже складна історія», – сказав журналіст у ютуб-програмі «Циганик LIVE».