29 квітня 2024 20:36

Футбольний агент: "Слован" намагається розірвати контракт з динамівцем Родрігесом"

Люксембурзький футболіст Жерсон Родрігес майже на місяць вибув зі складу братиславського Слована і тренується індивідуально. Повідомляється, що клуб намагається розірвати з ним контракт. Тому словацькі ЗМІ зв’язалися з футбольним агентом Мартіном Петрашем і запитали його, як цю ситуацію можна вирішити на благо всіх.


Востаннє люксембуржець виходив у «білій» формі в середині березня в кубковому матчі проти Подбрезової. Далі послідувала пауза на матчі збірних, після якої Родрігес не повернувся в клуб вчасно, а приїхав через кілька днів. Він нібито навіть не повідомив керівництву братиславського Слована про причину своєї відсутності. Мало місце бути грубе порушення договору. Тому згодом Родрігеса покарав тренер Володимир Вайс-старший, який відлучив його від тренувань з першою командою.


Майже місяць скандальний гравець тренувався виключно індивідуально з фітнес-тренерами. Ще одну серйозну помилку Родрігес зробив на минулих вихідних. Після того, як тренер Вайс не включив його в заявку на дербі зі "Спартаком" з Трнави, люксембуржець вирішив відправитися на вечірні вулиці Братислави. Однак на вечерці справа не закінчилася, Родрігеса також помітили в одному з популярних нічних клубів, де він випивав і веселився до самого ранку.


Тому ми також зв'язалися з клубом і запитали його про те, які наслідки матиме передбачуване подальше грубе порушення Родрігесом спортивного режиму. «Ця інформація шокувала нас, і ми не знали про це досі. У той же час ми маємо сказати, що ми не знаємо, чи це взагалі правдиве, оскільки у нас немає жодного відеозапису чи фото. Однак, якщо це правда, ми знову розберемося з цим всередині клубу", - додали у заяві Слована Братислава. Таким чином, знову під питанням, яким буде майбутнє Жерсона Родрігеса, з яким ми також зв’язувалися, але він ще не відповів на наші повідомлення.


За нашою інформацією, Слован Братислава зараз веде переговори з Жерсоном Родрігесом про розірвання контракту та припинення взаємної співпраці. Тому ми зв’язалися з провідним футбольним агентом. Ми запитали його, як «Словану» домогтися розірвання контракту. «Оцінювати це з боку так важко. Ми можемо говорити про це лише в певних припущеннях, тому що ми не знаємо деталей контракту між Слованом і київським Динамо, а також Слованом і гравцем. Але все можна розв'язати і покінчити. Особливо на підставі дисциплінарних порушень", - сказав Мартін Петраш Šport24.sk.


Він дуже обережний у своїх висловлюваннях, адже досі невідомо, що стало причиною того, що Жерсон Родрігес через кілька днів повернувся в клуб після міжнародної паузи. «Слован може діяти на підставі саме тих дисциплінарних проступків, які нібито мав вчинити Жерсон. Знову ж таки, ми не знаємо, що сталося, коли він прибув до клубу через кілька днів. Це ніде публічно не було представлено, але це було точно неправильно, оскільки він тренувався індивідуально вже три тижні», - пояснює колишній словацький футболіст.


Однак Петраш вважає, що якщо «Словану» вдасться розірвати контракт з гравцем через дисциплінарні причини, клуб виграє в зарплаті, але програє через оплату за оренду. «Якщо «Слован» розірве його контракт з дисциплінарних причин і «Динамо» не забере його назад у клуб, то «Слован», ймовірно, втратить гроші, які заплатив «Динамо» за його оренду. Однак у них більше не буде гравця, тому їм більше не доведеться платити йому місячну зарплату. У будь-якому випадку, повторюю, це все лише припущення. Є багато можливостей», - сказав Петраш.


Гравець київського «Динамо» за останні два роки змінив 5 клубів. У всіх він був в оренді, і в кожній зумів зробити якусь проблему. За словами Мартіна Петраша, це також може стати проблемою для клубів, щоб домовитися. «Кожен контракт можна розірвати в ході переговорів. Гравцеві навіть не потрібно нічого робити. Проте всі сторони мають погодитися. Але чи захоче його повернути київське «Динамо» залишається під питанням, тому що це вже його четверта-п'ята оренда і, швидше за все, в клубі його не хочуть. Важко сказати, чи знайдуть вони спільну мову, коли Київ каже, що не хоче його повертати. Однак це знову ж таки спекуляції, тому що ми не бачимо контракту», - додав на завершення Мартін Петраш для Šport24.sk.