27 квітня 2024 10:14

"Він не поступався ні Ярмоленку, ні Коноплянці, ні Ракицькому". Полянський – про втраченого таланта України

Колишній захисник луганської Зорі Олексій Полянський висловився щодо талановитого експівзахисника молодіжної збірної України Максима Білого.


27 квітня 2024 року півзахисникові луганської Зорі Максиму Білому могло виповнитися 35 років. Проте через важку хворобу (пухлина головного мозку) атакувальний хавбек пішов з життя 14 вересня 2013-го.

Колишній оборонець Зорі Олексій Полянський в ексклюзивному інтерв'ю «Український футбол» висловився щодо потенціалу, який мав Білий.

«За потенціалом він не поступався ні Ярмоленку, ні Коноплянці, ні Ракицькому. У хлопчини футбольна кар’єра могла бути неймовірною».

Полянський переконаний, що Максим міг би виступати за національну збірну та спробувати себе в європейському футболі.

«Можу сказати, що й зараз він міг грати на високому рівні. У нього потенціал божевільний був, чесно. Макс виступав би в національній збірній та й за кордоном міг себе показати. Хлопчина нестандартно діяв і думав. Був з технікою, інтелектом. Шикарний хлопець був. Думаю, всі футбольні люди мають пам’ятати про нього».

Також Полянський відзначив універсальність Білого у грі в атаці.

«Удар в нього був непоганий, але я сильніший мав:) Передачі хороші, дриблінг на швидкості. Він без проблем міг зіграти на будь-якій позиції попереду: праворуч, ліворуч, «десятку». Я таких називаю «наконечниками».

Білий разом з Полянським протягом року (2010-2011) провели 42 поєдинки за Зорю.


Усього Максим зіграв 111 матчів на рівні Прем'єр-ліги в складі ФК Харків, запорізького Металурга та Зорі: 10 голів, 17 асистів.


Саме у молодіжній збірній України півзахисник грав пліч-о-пліч з Ярмоленком, Коноплянкою та Ракицьким. Загалом півзахисник провів 11 ігор за синьо-жовтих, забивши три голи.


Фото - ФК "Зоря"