26 квітня 2024 15:26

Ігор КОСТЮК: "Всі розуміють, що зараз кожна гра – як фінал, ми боремося за чемпіонство"

Головний тренер «Динамо» U-19 Ігор Костюк прокоментував перемогу над «Дніпром-1» (6:1).


– Які ваші враження від гри? Здалося, що хлопці впоралися і виконали вашу установку.


– Достатньо потужний був початок гри. Високо пресингували, накривали. Завдяки цьому створювали моменти і забили два швидкі голи. Створили ще декілька моментів, вже почали в атаці не так агресивно грати академічно, не забили ще декілька м’ячів, внаслідок чого пропустили гол. Маткевич послизнувся, Кремчанин не звузився, і пропустили. Дали впевненість команді суперника, вони вже зрозуміли, що теж можуть, і трошки втратили ініціативу. У перерві зробили корективу, трохи перебудувалися, розказали хлопцям, завдяки чому можна розкривати оборону суперника і це принесло нам голи й моменти.


– Як ви налаштували команду після нічиєї з «Поліссям»? Який був настрій у гравців після цієї гри?


– Ви бачили, що з «Поліссям» також були моменти, але ми їх не реалізували. Сьогодні ці моменти ми реалізували, це додало команді впевненості. Вони всі розуміють, що зараз кожна гра – як фінал, ми боремося за чемпіонство. Сьогодні всі були налаштовані серйозно.


– Сьогодні гра вийшла такою видовищною і цікавою. Приємно грати зі суперниками, які не закриваються в обороні?


– Ми домінували і в тактичному плані, і правильно побудували свою гру. Це принесло нам результат. Я вважаю, що сьогодні завдяки нашій тактиці ми здобули перемогу.


– Сьогодні не грав Осипенко. Наскільки це велика втрата для вас? Наскільки сильно довелося перебудовуватися?


– Трішки перебудувалися, але це на результат не впливає, тому що є ким замінити. Осипенко пропускав через 4 жовті, але наступну гру вже гратиме.


– Але, здається, не гратиме Кремчанин, який отримав жовту…


– Так, це футбол, це процес, за якого накопичуються жовті картки. Ми розуміємо, що деякі ігри будемо грати без деяких гравців. Але в нас достатня лава запасних. Кожен гравець, який сьогодні є у нас, може вийти на поле і нав’язувати конкуренцію.