23 квітня 2024 23:33
1

Максим ШАЦЬКИХ: "Михавко? Якщо конкуренції не буде, то молодий хлопець не буде рости"

Легендарний нападник «Динамо», а нині головний тренер «Пахтакора» Максим Шацьких прокоментував для «Динамоманії» перемогу киян над «Поліссям» (3:0) та оцінив шанси команди на чемпіонство.


– Які у вас враження від матчу «Динамо» – «Полісся»?


– Шансів у «Полісся» було небагато. Я би навіть сказав, що їх практично не було. Я думаю, що рахунок – за грою. «Динамо» перемогло впевнено, хоча кияни могли забивати набагато більше.


– Чи очікували ви, що «Динамо» переможе настільки легко? Враховуючи ще й те, що у першому колі «біло-сині» поступилися «Поліссю».


– Ні, звичайно, не очікував такого. Але, судячи з того, як «Динамо» набрало хід в останніх матчах, то в принципі… У «Полісся» ще й була зміна тренера, а це завжди невеликий стрес для команди. Могло бути що завгодно, але сталося так, як сталося. «Динамо» повністю переграло житомирську команду, абсолютно.


– Зараз на поле повернулися Ярмоленко і Буяльський, Шапаренко набрав чудову форму. Наскільки це важливо для «Динамо».


– Дуже важливо, адже це – лідери команди. Без них «Динамо» набагато складніше, скажімо так. Слава Богу, що вони повернулися до строю і надали, я думаю, трішки іншу картинку тій грі, яку команда зараз показує.


– У матчі з «Поліссям» знову забив Ванат, він зараз впевнено лідирує в бомбардирських перегонах УПЛ. У якості його конкурентів в команді є Пономаренко та Супряга. Чи зможуть вони йому скласти серйозну конкуренцію на тлі такої результативності основного форварда?


– Можуть, звісно. Але для того, щоб нав’язувати конкуренцію, потрібно грати. Ще немало турів залишилося, при цьому достатньо важких. Все може бути.


– Останнім часом у «Динамо» стабілізувалася гра в обороні, почав грати молодий Михавко. Раніше постійно ходили чутки, що кияни мають намір підписати нового центрального захисника, але, зважаючи на хорошу гру Тараса, чи потрібно «біло-синім» шукати нового центрбека?


– Звичайно, потрібно шукати. Я вважаю, що повинна бути конкуренція. Якщо цієї конкуренції не буде, то молодий хлопець не буде рости. Не потрібно квапитися дуже сильно. Михавко зіграв 1-2 гри добре, слава Богу. Час покаже, як він далі триматиме на довгій дистанції свій рівень. Професійний рівень у плані стабільності. Це найважливіше.


– Зараз «Динамо» відстає від «Шахтаря» на 4 очки, однак попереду ще багато турів, включаючи очну гру з гірниками. Враховуючи таке становище, як ви оціните шанси киян стати чемпіонами?


– Звісно, шанси у «Динамо» ще є. Чому ні? Я знаю, що «Динамо» буде боротися за чемпіонство до останнього. Плюс стикова гра буде зі «Шахтарем», тож, цілком можливо, деякою мірою в цій грі щось буде вирішуватися. Може так бути, не знаю. Знову ж таки, попереду ще багато ігор. Вся боротьба за чемпіонство – попереду. У «Динамо» ще дуже хороші шанси на чемпіонство.

За Колю он переживает, родной человек почти)))))