23 квітня 2024 19:03

"Він причетний до історії з матчем "Минай" - "Динамо": Вацко назвав того, хто хотів підкупити гравців закарпатського клубу

У середу, 17 квітня, Динамо перемогло Минай (3:1) у перенесеному матчі 16-го туру чемпіонату України.


Після гри з'явилася інформація, що двом футболістам закарпатського клубу пропонували здати гру.


Фігурантом справи називали товариша ексфорварда Динамо Артема Мілевського – Сергія Третьяка. Сам Третьяк ці звинувачення відкинув.


Журналіст та коментатор Віктор Вацко теж висловився на тему скандалу навколо гри.


«Наскільки мені відомо, не тільки Сергій причетний до потенційного підкупу футболістів Минаю. Акцентую потенційного! Ось ці слова в його інтерв'ю про інсайдерську інформацію, що деякі гравці Минаю мають намір злити матч з Динамо...


Цілком ймовірно, що це не просто слова, це були підозри. На футболістів Минаю, наскільки мені відомо, була спроба вийти від інших людей. Мені розповідали про дві структури».


Вацко заявив, що представником однієї зі структур був скандально відомий експівзахисник Енергії (Нова Каховка) Володимир Козленко.


«Пригадуєте чудака, який декілька років тому потрапив на шпальти англійських видань, які з нього сміялись? Коли цей чудак під час матчу Меморіалу Макарова в Києві [2015 рік] грав у штанах і ходив по телефону говорив.


Потім його ім'я фігурувало у скандалі з іграми з фіксованими результатами у 2018 році. Наскільки я чув, він причетний до історії Минай-Динамо. Була пропозиція гравцям Минаю програти у три м'ячі. Програли у два – виходить не спрацювало».


Також Вацко відповів на питання, чи отримає Динамо технічну поразку за цей скандальний поєдинок з Минаєм.


«А за що? Це ж не від Динамо зверталася людина до футболістів Минаю. Якщо буде слідство і воно доведе, що Динамо причетне, то тут вже не технічна поразка, а серйозніші санкції мають бути. У світі за таке у класі понижують.


Наскільки мені відомо, Динамо не причетне до цього лайна», – сказав журналіст у ютуб-програмі «Вацко on air».