20 квітня 2024 23:56

"Жирона" з голом Довбика розгромила "Кадіс"

В останньому матчі суботи в рамках 32-го туру іспанської Ла Ліги Жирона вдома розтрощила Кадіс (4:1) та закріпилася на третьому місці в турнірній таблиці АПЛ. Один з голів каталонського колективу забив український голеадор Артем Довбик.


Щоб зайвий раз не псувати нерви своєму головному тренеру Мічелу Санчесу, гравці Жирони вирішили долю поєдинку проти Кадіса, зважаючи на силу опонента, ще до 22-ї хвилини гри. За цей час у воротах одного з аутсайдерів першості встигли розписатися Ерік Гарсія та Іван Мартін.


Між цими двома голами забив і Артем Довбик, але з триметрового офсайду. Гол українця справедливо відмінили.


Натомість ледь не поцупили гол в Довбика по перерві. Однак, хвилини чотири пороздивлявшись епізод з усіх можливих ракурсів, точний удар Артема на 71-й хвилині визнали легітимним. Таким чином українець забиває у третьому матчі поспіль. Перед точним пострілом Кадісу Артем засмучував голкіперів Атлетіко та двічі Бетіса.


Після голу номер три гра не заспокоїлася: Кадіс зусиллями Гонсало Ескалпнте, ледь не відновивв інтригу, але різничя в два м'ячі трималася меньше хвилини. Остаточний рахунок з комфортоною, розгромною перевагою встановив Порту.


Атема Довбика, до речі, з гри зняли до фінального свистка: на 86-й хвилині його замінив Тоні Вілья.


Іспанія. Ла Ліга


32-й тур


Жирона – Кадіс 4:1 (2:0)

Голи: Гарсія, 9, Марін, 22, Довбик, 71, Порту, 82 – Ескалпнте, 81.