20 квітня 2024 18:33

"Динамо" – "Полісся" 0:0. Першість U-19. Звіт про матч

У рамках 25-го туру чемпіонату України серед юнацьких команд київське «Динамо» приймало на заміській клубній базі к Віті-Литовській житомирське «Полісся».


У матчі першого кола динамівці швидко відкрили рахунок, однак усе ж зазнали поразки – 1:2. Тож бажання взяти реванш було величезним.


Зі стартових хвилин динамівці спробували взяти гру під свій контроль, однак до особливої небезпеки справа не доходила. Невдовзі команди змушені були піти на незапланований відпочинок у звʼязку з повітряною тривогою.


Після поновлення гри динамівці так само контролювали мʼяч, але до справжньої небезпеки справа доходила вкрай рідко. Удари біло-синіх або блокувалися суперниками, або, як у випадках із ударами Кремчаніна та Осипенка, мʼяч летів повз ворота.


Зі стартом другого тайму динамівці кинулися з новими силами на ворота суперника. Дуже хотів забити найкращий бомбардир команди Пономаренко, але в одному випадку з убивчої позиції пробив поруч зі стійкою, а в іншому зі штрафного не зміг перекинути стінку. Ще в одному епізоді з хорошим ударом Саленка впорався воротар. Також перспективний момент створив собі Царенко, який повернувся на поле після тривалої перерви, але, увірвавшись до штрафного майданчика, не поцілив у кут воріт.


Не залишався без роботи й Суркіс. Спочатку Кулмалієв не зміг поцілити головою у ворота з кількох метрів, а згодом Вячеслав здійснив сейв після потужного удару з-за меж штрафного майданчика. Утім, найкращий момент, аби все ж таки відкрити рахунок та вирвати перемогу, мали динамівці. На 83-й хвилині голкіпер парирував удар Царенка, потім Лобко, зігравши на добиванні, поцілив у поперечину, а Гусєв, опинившись на відскоку, не поцілив у рамку.


Останні хвилини вийшли нервовими, що вилилося в кілька попереджень гравцям обох команд, але рахунок більше не змінювався. 0:0 – «Динамо» вперше після зимової паузи втрачає очки в чемпіонаті, але продовжує впевнено лідирувати в турнірній таблиці.


Чемпіонат U19. 25-й тур


«Динамо» – «Полісся» – 0:0

20.04.2024. Віта-Литовська, НТБ «Динамо»


«Динамо»: Суркіс, Гусєв, Балаба, Захарченко, Котуха, Білий (Царенко, 64), Саленко, Осипенко, Кремчанін, Маткевич (Калин, 73), Пономаренко (Лобко, 60).


«Полісся»: Зайченко, Мезенцев, Чечер, Кулмалієв (Дашковець, 90+3), Кобернюк, Раско, Білоконь, Микитюк (Бойчук, 84), Крамар, Грохольський, Іванов (Захаров, 90+3).


Попереджені: Гусєв (32), Саленко (69), Захарченко (90+4), Осипенко (90+6) – Микитюк (20), Кобернюк (86), Крамар (90+6).


Фото: ФК "Динамо"