20 квітня 2024 13:32

Інфантіно закликав політиків приєднатися до боротьби з агентами: "Клуби АПЛ заплатили їм 500 млн за рік, а клубам, які розвивали гравців, – менше 30 млн"

Президент ФІФА закликав політиків приєднатися до боротьби із виплатами агентам.


«Минулого тижня було оголошено, що клуби англійської Прем'єр-ліги витратили майже 500 мільйонів євро на оплату послуг посередників та агентів у період з 1 лютого 2023-го до 1 лютого 2024-го. Більшість цих грошей йде з футболу. За той же період англійські клуби заплатили менше ніж 30 мільйонів євро закордонним клубам, які тренували та розвивали гравців.

Компенсації та солідарні виплати передбачені правилами ФІФА. Вони життєво важливі для тисяч менш багатих клубів, які щосили намагаються заробляти достатньо. Ці клуби мають вирішальне значення для розвитку, навчання та надання можливостей молодим гравцям по всьому світу.

Ми у ФІФА намагаємося впровадити чіткі та справедливі правила в систему трансферів, включаючи правила для агентів, заради прозорості, підзвітності та кращого перерозподілу коштів на всіх рівнях. Через це деякі агенти подали нас до суду, але ФІФА продовжить відстоювати свою позицію в суді.

Я закликаю уряди та законодавців приєднатися до нас і відіграти активну роль у забезпеченні того, щоб кошти, отримані від трансферів, залишалися у футболі та розподілялися між клубами з усього світу, оскільки вони мають вирішальне значення для нинішнього та майбутніх поколінь футболістів», – заявив Джанні Інфантіне.