19 квітня 2024 22:22

В’ячеслав ФРІДМАН: "Під час ракетного удару по Дніпру команда знаходилась у Києві"

Ракетні удари рашистів по Дніпру стали частішати. Як вже повідомлялося, на початку квітня «прильоти» були у спортивні об’єкти міста, коли постраждала спортивна школа та учбово-тренувальна база «Дніпра-1».


Тепер світову громадськість шокував черговий акт терору з боку країни-агресора номер один у світі. Вранці у п’ятницю, 19 квітня, лютий ворог вкотре вдарив по Дніпру, скоївши ще один воєнний злочин. Від терористичної атаки є велика кількість загиблих та поранених, завдано й масштабних руйнувань. Зокрема, постраждали житлові будинки, навчальні заклади, адміністративні та офісні будівлі, готель, магазини, ринок, торговельні павільйони та залізнична інфраструктура.


У зв’язку з трагедією в місті та неблагополучною обстановкою виникло питання щодо безпеки та майбутнього головної спортивної дружини – футбольного «Дніпра-1».


Як виявилось, зараз команда знаходиться у Києві, де залишилась після матчу 24-го туру УПЛ з харківським «Металістом 1925». Про те, чим пояснюється цей факт, як і про сьогоднішній ракетний удар по Дніпру розповів комерційний директор СК «Дніпро-1» В’ячеслав Фрідман.


– Після гри з харків’янами гравці і тренерський штаб команди попросили залишитись у столиці, тож їм пішли назустріч, - говорить він. - Адже враховуючи, що у наступному турі на «Дніпро-1» чекає виїзний поєдинок з «Вересом», не було сенсу їхати до Дніпра, щоб кататись із Києва і до Києва туди-сюди, витрачаючи кошти та час на дорогу. У частини футболістів і у тренерського штабу в Києві є своє житло, сім’ї, а деяким клуб зняв номери у готелі. Та й враховуючи нестабільну ситуацію щодо безпеки, було якраз доцільно провести певну кількість днів у столиці. У Дніпрі ж сьогоднішня ніч з ранковими обстрілами була досить недоброю. Місто почуло дев’ять потужних вибухів.


– Чи не виникало бува думок про зміну місця постійної дислокації клубу у зв’язку із ситуацією у Дніпрі? Скажімо, перебратись до Ужгороду, у якому «Дніпро-1» вже базувався раніше?


– Ми не знаємо, як і що буде у подальшому. Чомусь лише нам задають таке питання, хоча небезпечно також і в Кривому Розі у Дніпропетровській області, та й в Олександрії, яка знаходиться у 150 кілометрах, теж. Так, неприємна ситуація, коли Дніпро впродовж останніх двох місяців знаходиться у небезпеці, і став наче прифронтове місто. Втім, як би не було неприємно від такої обстановки, але місцеві мешканці з міста не виїжджають. Коли Дніпро повний людей, а тут раптом команда з міста виїхала – це, погодьтеся, якось нерозумно.


Торкнувся В’ячеслав Фрідман і теми виступу «Дніпра-1» у весняній частині чемпіонату.


– Якщо говорити про становище «Дніпра-1» у турнірній таблиці, то вважаю, що сім-вісім очок ми недобрали. Зрозуміло, що настрій через це у всіх найогидніший. Виграшні матчі ми зіграли внічию, а нічийні програли. Якийсь жах! А пояснювати недобір очок великою кількістю травм, які насправді мають місце, начебто якось несолідно. Сказати, що ми недостатньо посилились – теж неправда. Наш клуб розраховував на зовсім інший старт весняної частини сезону, але… Останні два матчі – із «Зорею» та «Металістом 1925» були виграшними, проте завершились унічию. Недорахувались чотирьох очок. Саме тому і особливого настрою немає. Втім, «Дніпро-1» битиметься до кінця.


Нагадаємо, що «Дніпро-1» займає четверту сходинку в УПЛ, зігравши 24 матчі та набравши 44 очки.