17 квітня 2024 11:03

Удар росіян по Чернігову: 8 загиблих та 18 поранених

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Росіяни вранці 17 квітня вдарили по густонаселеному району Чернігова, у результаті чого загинули 8 людей, кількість жертв може зрости, повідомив г в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.


Джерело: Ломако та гендиректор Чернігівської обласної лікарні Андрій Жиденков ефірі марафону новин, Ломако в Telegram

Пряма мова в.о. мера: "Станом на 10:40 вже 8 загиблих та 18 постраждалих внаслідок ракетних ударів РФ по Чернігов. Пошуково-рятувальна операція триває".

Деталі: Також наразі відомо про щонайменше 5 травмованих. Пошкоджені будівлі, багато автомобілів, соціальна та міська інфраструктура.

Пряма мова Ломако: "О 9:03 три вибухи пролунало у місті. Це не зовсім центральна частина міста, але густонаселений мікрорайон. Є пряме влучання у будівлю соціальної інфраструктури − 8-поверхова будівля. Візуально зруйновані елементи стін з 3 по 6 поверх і прибудова до неї".

Чернігівський обласний центр крові повідомив, що є нагальна потреба у крові. Особливо потрібна допомога донорів з негативним резусом.


Гендиректор Чернігівської обласної лікарні Андрій Жиденко повідомив, що лише до його лікарні доставили 9 постраждалих.

Пряма мова Жиденка: "До нас доставили 9 постраждалих. Троє − у важкому стані, інші − стан середньої важкості. Найбільше постраждалих доставили у Чернігівську районну лікарню, бо вона знаходиться біля епіцентру удару".

Деталі: За словами медика, у постраждалих мінно-вибухові, черепно-мозкові травми, травми грудної клітини, ураження судинної системи кінцівок.