14 квітня 2024 20:52

Конгресмен-республіканець очікує схвалення допомоги Україні протягом тижня

Конгресмен-республіканець Майк Тернер очікує, що цього тижня Палата представників підтримає проєкт щодо військової допомоги Україні та Ізраїлю.


Джерело: Тернер в ефірі телеканалу NBC News, спікер Палати представників Майк Джонсон, лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер, повідомляє "Європейська правда"


Деталі: На запитання ведучої, чи очікує він голосування за проєкт цього тижня, Тернер відповів ствердно.


Пряма мова Тернера: "І я очікую, що він буде прийнятий…Всі розуміють, що це критичний момент, коли Росія починає завойовувати позиції, Україна починає втрачати здатність захищати себе. Сполучені Штати повинні зробити крок вперед і надати Україні зброю, якої вони потребують, і я думаю, що ми побачимо переважну підтримку цього питання в Палаті представників на цьому тижні".


Більше деталей: Своєю чергою спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що цього тижня конгресмени спробують ухвалити проєкт з додатковою допомогою для Ізраїлю.


"Республіканці в Палаті представників і Республіканська партія розуміють необхідність підтримки Ізраїлю. Ми спробуємо ще раз на цьому тижні, і деталі цього пакета вже зараз узгоджуються. Ми розглядаємо варіанти і всі ці додаткові питання", – наводить слова Джонсона CNN.


Він не уточнив, чи буде це вже схвалений Сенатом проєкт, який передбачає допомогу в тому числі і Україні, і Ізраїлю, чи якийсь новий проєкт.


Водночас лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що Палата представників має прийняти пакет допомоги з національної безпеки, який включає фінансування Ізраїлю і України.


"З огляду на останні події, стає ще більш очевидним, що найкращий спосіб допомогти Ізраїлю – це швидке прийняття Палатою представників двопартійного доповнення до закону про національну безпеку, прийнятого Сенатом, наступного тижня", – сказав він.