12 квітня 2024 18:50

Спікер Джонсон обговорює допомогу Україні з Білим домом і поїде "консультуватись" до Трампа

Лідер Республіканської партії Стів Скаліз повідомив, що спікер Палати представників США Майк Джонсон веде переговори з Білим домом щодо фінансової допомоги для України.


Джерело: "Європейська правда" з посиланням на агентство АР


Деталі: Скаліз повідомив журналістам, що Джонсон обговорював з офіційними особами Білого дому пакет, який буде відрізнятися від запропонованого Сенатом 95-мільярдного пакета підтримки і включатиме кілька вимог республіканців.


"Домовленості не було досягнуто. Очевидно, що домовленість має бути досягнута не лише з Білим домом, але й з нашими власними членами", – сказав Скаліз.


Крім того, спікер-республіканець має намір у п'ятницю поїхати до клубу колишнього президента США Дональда Трампа Мар-а-Лаго у Флориді для зустрічі.


Джонсон протягом останніх тижнів консультувався з ним щодо фінансування України, щоб заручитися його підтримкою – або принаймні щоб не дати йому відкрито виступити проти цього пакета, підкреслює агентство.


Сенатор Марквейн Маллін, республіканець з Оклахоми, заявив цього тижня, що вони з Трампом "глибоко" обговорили з Джонсоном шляхи просування допомоги Україні.


Невідомо, чи висловить Трамп якусь політичну підтримку пакета, але Маллін сказав, що сподівається на підтримку колишнього президента, особливо зараз, коли на кону стоїть робота Джонсона.