9 квітня 2024 15:07

В Іспанії вживають підвищених заходів безпеки на тлі загроз від ІДІЛ щодо матчів Ліги чемпіонів

В Іспанії вживають підвищені заходи безпеки на тлі загроз від терористів. Раніше стало відомо, що ІДІЛ погрожує організувати теракти на матчах 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, інформує Mundo Deportivo.


Нагадаємо, цього тижня в Мадриді відбудуться два матчі Ліги чемпіонів: "Реал" прийме "Манчестер Сіті", а "Атлетіко" зустрінеться з "Боруссією" (Дортмунд). У Міністерстві внутрішніх справ Іспанії громадян закликали зберігати спокій.

Відомства державної безпеки розробили план оперативного розгортання, у межах якого буде мобілізовано 2000 співробітників Національної поліції та Цивільної гвардії. Муніципальна поліція Мадрида допомагатиме "забезпечити нормальне проведення двох спортивних заходів".

- Це розгортання координується і підтримується заходами, передбаченими на всій території держави відповідно до Плану антитерористичних дій щодо запобігання, захисту та реагування на події, - йдеться в заяві МВС.

Вжиті заходи відповідають четвертому рівню терористичної загрози з п'яти. Міністерство внутрішніх справ запевняє, що "уряд і сили безпеки вжили всіх необхідних заходів, щоб гарантувати безпеку як учасників, так і відвідувачів двох спортивних заходів, а також інших громадян Іспанії, які можуть займатися своєю повсякденною діяльністю зі спокійною душею, знаючи, що Іспанія є однією з найкращих і найбезпечніших країн у світі".