8 квітня 2024 19:12

Шовковський – на запитання про помилку Нещерета: "Чому не кажете про помилки, коли мали дати пас і не дали, мали бити по воротах і не били?"

Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував нічию з ЛНЗ (1:1) у 23-му турі УПЛ.


– Після вдалого початку, швидкого забитого м'яча навряд чи ви могли подумати, що так може закінчитися матч. На вашу думку, в чому причина такого результату?

– ЛНЗ – добре організована команда, яка грала від оборони. Вони намагалися використовувати контратаки та стандартні положення. Одне з таких, на жаль, і призвело до пропущеного м'яча.

У футболі не буває без помилок, на жаль. Так само ми не реалізували ті моменти, які у нас були. Треба було бути спокійніше в реалізації. А потім десь розгубилися, можливо, і не було тієї впевненості. Поспішали, намагалися якомога швидше забити гол, але маємо те, що маємо.

– Сьогодні вийшов Нещерет. Десь, можливо, була його помилка в епізоді з пропущеним м'ячем?

– Ви говорите про помилки. Чому ж не кажете про них тоді, коли гравці мали віддавати передачу й не віддали, мали бити по воротах і не били, приймали зовсім інші рішення? Помилки – це також і прийняття рішень і нереалізовані моменти, і коли треба віддати, невіддані передачі. Не помиляються ті, хто нічого не робить.

– За рахунок чого «Динамо» могло вирвати перемогу, коли всі 11 футболістів ЛНЗ на власній половині поля, у власному штрафному перебувають?

– Реалізуючи ті моменти, які в нас були. У того ж Ваната було два моменти в другому таймі. Він мав реалізовувати їх. У першому таймі в нас були декілька моментів, ми могли доводити рахунок до більш приємного для нас 2:0. Не реалізували, отримали помилку – пропустили м'яч. Далі не вдалося забити ще, – сказав Шовковський.