6 квітня 2024 15:29

Максим ХЛАНЬ: "Читаю статтю: "Хоч би як це грубо звучало, але "Лехії" чимось допомогла війна в Україні"

Вінгер «Лехії» Максим Хлань поділився думками щодо ставлення до українських футболістів за межами України.


– Українських футболістів до певного часу недооцінювали, не знаю, чому. Але зараз показують добрий приклад Довбик, Циганков, Мудрик, тому всі дивляться і бачать, що вони дешеві, грубо кажучи, і дуже добре грають. Чому б не скористатися цією опцією? І зараз у нас навіть поповнення – 4 футболісти, ще В'юнник прийшов.


Буквально сьогодні читаю статтю, її написав один журналіст: «Хоч би як це грубо звучало, але «Лехії» допомогла війна в Україні».

– Інакше не було б шансів, що три футболісти молоді приїхали до Першої ліги Польщі.


– Тут дуже великий просто проект насправді. Навіть якщо їдеш містом, можна помітити: багато графіті «Лехії», фанатів. Гуляєш прямо вулицею – люди дізнаються, підходять сфоткатися. Іноді навіть потрібно обмежувати себе в прогулянках.

Коли приходили Желізко, Сарнавський, я писали все: «Навіщо ви цих українців берете? Давайте їх назад, вони нам не потрібні, нам потрібні». Я їх чудово розумію, але згодом ми показали результат, і люди, я не сказав би, що захоплюються, але ми їм подобаємося, і вони пишуть про цю ситуацію, що чимось їм війна, як би це грубо не звучало, допомогла .

Щодня, до речі, питають, яка ситуація в Україні. Буквально сьогодні розмовляли за Кривим Рігом, куди ракета прилетіла. Вони самі питають мене, вони самі це знають, – сказав Хлань.


Фото: ФК "Зоря"