6 квітня 2024 11:54

Хлань – про Шаблія: "На даний момент, я вважаю, це найбільша проблема українського футболу"

Вінгер «Лехії» Максим Хлань поділився думками про футбольного агента Вадима Шаблія.

– У тебе дуже велику суму було прописано за розрив контракту. Казали, що близько 10 мільйонів. Я правильно розумію, Зоря вимагає від тебе такої суми за односторонній розрив контракту?


– Так.

– Тобто зараз «Зоря» хоче, щоб ти компенсував їм гроші, хоче фактично вплинути на твою кар'єру, а ти відбиваєшся тим, що «Зоря» хотіла фактично знищити твою кар'єру своєю поведінкою?

- А я не відбиваюся цим, вони прямо це мені заявляли. І не одному мені. В Україні це нормальна практика, ми це знаємо. Я не приховую цього, не боюся це говорити, бо всі бачать лише 1-2 футболісти – зірок, талантів, але не знають, скільки поховали тих самих талантів.


Скільки їх пішло, вони зараз десь на заводах працюють і не гірші, ніж ті, що нині виступають у Європі. Вони просто залежать від деяких людей в українському футболі, від деяких людей.


- Ти говориш про Шаблія, зрозуміло. Якщо ти вже зачепив, то Шаблі не є твоїм агентом і не був ніколи?


– Не був ніколи.


– Але він давав коментарі про тебе, я просто не розумію як хтось – як представник «Зорі» чи…? Тобто не секрет, що він впливає на трансферну кампанію «Зорі», багато футболістів саме його в цій команді. Він давав інтерв'ю про тебе, що ти не Роналду, щоби диктувати умови. Який вплив має Шаблія?

- Я зовсім не знаю, чому він дав цей коментар. Але я його не сприйняв негативно чи позитивно. Мені все одно. Просто є факт, що ця людина може дуже серйозно вплинути на твою кар'єру – як у хорошому розумінні цього слова, так і в поганому, на жаль.

На даний момент, я вважаю, це найбільша проблема нашого українського футболу. І вона, як я зауважую, виходить навіть за межі України, – сказав Хлань.