5 квітня 2024 16:32

Ексвласник "Тоттенхема" Джо Льюїс уникнув в'язниці у справі про інсайдерську торгівлю

Екс-власник "Тоттенхема" Джо Льюїс уникнув в'язниці у справі про інсайдерську торгівлю.


Як повідомляє ESPN, британський мільярдер і колишній власник "Тоттенхема" Джо Льюїс, чий сімейний траст контролює клуб Прем'єр-ліги, уникнув тюремного ув'язнення після того, як визнав себе винним в інсайдерській торгівлі.

У судових документах прокурори стверджують, що Льюїс дізнався таємну інформацію про публічні компанії перед тим, як зробити великі інвестиції. За їхніми словами, щонайменше в чотирьох випадках він повідомляв про це своїй дівчині, особистим пілотам, співробітникам і друзям, що дало їм змогу отримати вигоду з цієї інформації.

Обвинувачення заявило, що інсайдерська діяльність могла бути результатом "зарозумілості, его, бажання зробити фінансовий подарунок, не розлучаючись із власними грошима, ірраціональної форми жадібності або з якоїсь іншої причини. Очевидно, що Льюїс вважав себе вищим за закон - що він досяг такого рівня багатства і становища, яке звільнило його від необхідності діяти за тими самими правилами, які застосовуються до звичайних інвесторів".

Після арешту менше року тому його випустили на свободу під заставу в 300 мільйонів доларів, також він розлучився з яхтою і приватним літаком.

Джо Льюїс входить до числа 500 найбагатших людей світу, його статки на лютий 2024 року оцінюють у суму приблизно 6,2 мільярда доларів, до них належать будинки в кількох країнах, яхта вартістю 250 мільйонів доларів, приватні літаки вартістю 90 мільйонів доларів і колекція творів мистецтва вартістю 100 мільйонів доларів.

Льюїс був позбавлений статусу "особи, яка має значний контроль" над "Тоттенхемом" у жовтні 2022 року, після чого керівництво клубом було передано сімейному трасту. За діяльність клубу відповідає голова ради директорів Деніел Леві.