4 квітня 2024 19:06

Почеттіно: "Якщо "Челсі" хоче перемагати, потрібно поводитися інакше – не можемо грати заради задоволення, треба змагатися"

Маурісiо Почеттіно пояснив, якої поведінки на полі очікує від гравців «Челсі».


Після матчу 30-го туру АПЛ із «Бернлі» (2:2) головний тренер «синіх» заявив, що молодий склад команди не є виправданням: «Ми – «Челсі» і маємо поводитися як «Челсі». Молодість чи недосвідченість гравців – не виправдання, вимоги АПЛ та клубу дуже високі, немає часу зростати рік чи два».

«Досить подивитися гру проти «Бернлі». Думаю, якщо ми хочемо перемагати і відповідати стандартам «Челсі», потрібно багато в чому поводитися інакше. Потрібно бути зібраними, виявляти більше агресії. Не ховатись за спину суперника і завжди просити м'яч. Можливо, у нас не так багато шансів забити, але ми маємо бути сильними. Щоб вигравати матчі, важливо не лише володіти м'ячем.


Ми не можемо бути виставковою командою, яка грає у футбол, щоб отримувати задоволення. Ми маємо змагатися. Тому я був засмучений і розчарований після [гри з] Бернлі. Ми намагалися створювати моменти, але після цього нам треба було тікати. Чому? Тому що ми "Челсі". Ми повинні грати з "Бернлі" так само, як з "Манчестер Юнайтед" або "Реалом", тому що, якщо ми хочемо перемогти, ми маємо поважати всі аспекти гри.


Підхід до гравців сьогодні відрізняється від того, що було 20-30 років тому. Потрібно пояснювати, розмовляти. Гравці сьогодні дуже вразливі. Вони повинні перейнятися ідеєю і зрозуміти, що у нас виходить добре, а що потрібно покращити», – сказав головний тренер «Челсі»