4 квітня 2024 13:05

Сульшер про роботу в МЮ: "Не думаю, що ми здобули достатнє визнання. Ми грали у хороший атакуючий футбол, перемога над "Сіті" не була проблемою"

Оле Гуннар Сульшер розповів про роботу в «МЮ» після постійного призначення.


Колишній гравець манкуніанців став виконувачем обов'язків головного тренера команди у 2018 році після звільнення Жозе Моурінью. На початкових етапах йому вдалося досягти позитивних результатів та встановити клубний рекорд – вісім виїзних перемог поспіль у всіх змаганнях. Потім, вигравши 14 із 19 матчів, норвежець підписав трирічний контракт на постійній основі.

«Ми виграли перші вісім ігор і чудово проводили час. Потім раптово ЗМІ запитали: «Чи отримає він цю посаду на постійній основі?». Розумію, чому, адже ми так добре грали, але я ніколи не думав про те, щоб займатися цим постійно, просто насолоджувався собою, як і гравці.

Я отримав роботу і щось змінилося. Виникла втома, оскільки ми багато чого вимагали. Це спричинило травми. Деякі гравці хотіли піти. Я відчував, як щось здулося наприкінці першого сезону, але за два мої повні сезони ми фінішували третіми та другими у Прем'єр-лізі.

Ми грали у хороший атакуючий футбол. У свої найкращі моменти ми вирушали до «Брайтона», «Тоттенхема» та «Евертона» під керівництвом Карло Анчелотті та контролювали ігри. Перемога над "Сіті" на виїзді не була проблемою. Нам доводилося протистояти дуже мотивованим командам, більшість із них були мотивовані саме проти «Манчестер Юнайтед».

Не думаю, що ми отримали достатнє визнання за добре організовану гру в атаці та захисті. Інші тренери хвалили наш тактичний підхід як до гри з м'ячем, так і без нього», – розповів колишній тренер манчестерського клубу.