2 квітня 2024 14:41

"Аякс" відсторонив гендиректора, який почав роботу в березні - за інсайдерську торгівлю

"Аякс" відсторонив генерального директора, який почав роботу в березні. Алекс Крус був призначений гендиректором "Аякса" в серпні 2023 року. Він почав виконувати свої обов'язки 15 березня - Крус не міг працювати протягом року після того, як залишив АЗ, такий пункт було включено до його контракту з клубом з Алкмаара.

Сьогодні, 2 квітня, "Аякс" оголосив про відсторонення гендиректора через підозри в інсайдерській торгівлі. Він придбав 17 000 акцій амстердамського клубу влітку минулого року - за тиждень до призначення на цю посаду.

- Ми глибоко стурбовані тим, що це сталося в "Аяксі", оскільки це завдає серйозної шкоди клубу і всім, хто ним дорожить. Дії Алекса Круса не відповідають тому, чим є "Аякс". Вибір часу для купівлі акцій вказує на інсайдерську торгівлю.


Компанія, що котирується на біржі, не може миритися з таким порушенням закону, особливо якщо в ньому замішаний генеральний директор. Таким чином, після ретельного розгляду наглядова рада дійшла висновку, що перебування Круса на посаді гендиректора неприйнятне. Я хочу наголосити, що політику клубу буде продовжено зі збереженням кадрового складу і продовженням того шляху, яким "Аякс" уже йшов за часів Алекса, - мовиться в заяві голови наглядової ради "Аякса" Майкла ван Прага.

Сам Крус заявив, що звернеться до Управління з фінансових ринків Нідерландів (AFM), щоб "дійти незалежного рішення".


- Я був гравцем "Аякса" з дев'яти років. Я завжди був залучений у роботу клубу, як гравець і як член клубу. Я купив акції у зв'язку з вірою в клуб. Не для того, щоб швидко заробити, а як позитивний сигнал усім зацікавленим сторонам. Останнім часом я завжди говорив, що хочу, щоб вся увага була зосереджена на "Аяксі", а не на Алексі. Але мої моральні принципи говорять про те, що я не можу просто прийняти це рішення наглядової ради. Тепер я звернуся в AFM, щоб викласти своє питання і прийти до незалежного рішення.


Усе це погано впливає на обстановку навколо "Аякса", і я щиро шкодую про це. Сподіваюся, цей період скоро закінчиться. Відсьогодні я з важким серцем буду спостерігати з боку за тим, що відбувається в клубі. "Аякс" повинен знову стати "Аяксом".