2 квітня 2024 09:55

ЗМІ: ГУР за тисячу кілометрів від України в Росії атакувало завод зі збірки "Шахедів"

Війна в Україні триває, і Головне управління розвідки Міноборони України в Росії атакувало завод зі збірки дронів, який від нашої держави знаходиться на відстані тисяча кілометрів.


Атаковано вороже підприємство у Татарстані, і це була спецоперація ГУР Міноборони, повідомляє "РБК-Україна", посилаючись на відомості джерела у спецслужбах. За словами співбесідника агентства, атаковано завод зі збірки безпілотників-камікадзе типу "Шахед", які російські загарбники називають "Герань-2".


"...внаслідок удару є значні руйнування виробничих потужностей", - зазначається у матеріалі.


Ось де знаходиться Татарстан - карта / скріншот
Ось де знаходиться Татарстан - карта / скріншот

Атакована республіка Татарстан - що пишуть росЗМІ


У Татарстані була атака безпілотників, і є постраждалі, пише вороже "РИА Новости" в Telegram, посилаючись на відомості прес-служби глави республіки. За її даними, "серйозних руйнувань немає".


У РФ додали, що атаковано підприємства, розташовані в Нижньокамську і Єлабузі, проте "технологічний процес не порушено". Потім у Росії стверджували, що дрони нібито "атакували гуртожиток" в особливій економічній зоні "Алабуга", і навіть "поранено двох людей".


Які важливі втрати ворога на 2 квітня 2024 року - що варто знати


Українські дрони вже не раз атакували важливі об'єкти в Росії, є руйнування у різних регіонах держави-агресора. Зокрема, під ударом опинилися низка нафтопереробних заводів.