1 квітня 2024 21:19

Українські захисники збили один із найдорожчих дронів росіян "Форпост"

Українські сили протиповітряної оборони збили над акваторією Чорного моря російський дрон "Форпост". Він є одним з найдорожчих безпілотників ворога.


Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву спікера Повітряних сил Збройних сил України Іллі Євлаша в ефірі телемарафону.


Він розповів, що сьогодні, 1 квітня, росіяни вкотре намагалися завдавати ударів по українським об'єктам інфраструктури. Зокрема, вони застосовували ракети Х-59.

"Але це ще не все. Повітряні сили сьогодні відпрацювали досить хорошу ціль. Такі цілі у нас бувають не часто, але нам таки вдалося вразити один з найдорожчих ударних безпілотників типу "Форпост", - зазначив спікер.

За його словами, вартість такого дрону становить близько 7 млн доларів. Ціль знищила одеська зенітна ракетна бригада над Чорним морем.

Євлаш уточнив, що безпілотник може нести різне бойове навантаження і протягом тривалого часу виконувати бойові завдання вздовж лінії зіткнення.

Дрон є аналогом Bayraktar, оскільки він досить великий, може вести розвідку та нести дві ракети або інше озброєння для знищення наземних цілей.

Нагадаємо, востаннє інформація про знищення російського дрону "Форпост" з'являлася у відкритому доступі у вересні минулого року. Тоді про успішну роботу біля острова Зміїний заявляли Сили оборони Півдня.

Військові зазначали, що небезпека безпілотника полягає в тому, що, крім розвідки, він може вказувати цілі для ударів.