31 березня 2024 15:18

"У мене було дві пропозиції": Качараба, яким цікавилось "Динамо", розповів, хто його насправді хотів підписати

Захисник клубу ДАК Тараса Качараба розповів про трансфер у словацький клуб та збірну України:


- Я хотів запитати про ваші перші враження після переїзду до Словаччини.


- Футбол у Словаччині відрізняється від футболу в Чехії. У Чехії, по-перше, трохи більше інтенсивності. По-друге, арбітри дозволяють більше, вони дозволяють більше грати. Ви можете більше бореться на полі. У Словаччині футбол більш тактичний, більш продуманий. Тут і команди грають точніше, і є більше розуміння тактики. Важко знайти відкриті, вільні місця, ситуацій один на один дуже мало. Коли я грав у Славії, там був інший футбол – завжди потрібно було домінувати, намагатис пресінговаті в кожній ситуації, незалежно від того, грали ми проти кращої чи гіршої команди. Тренер завжди цього вимагав від нас і підбирав гравців з цією концепцією. Усі вони були швидкі, міцні, масивні та сміливі. У ДАК інший футбол, але я не можу сказати однозначно, що тут рівень гірший, а в Славії – кращий. Це просто інший тип футболу, і до нього треба адаптуватися.

- Що ви очікуєте від цього трансферу? Багато вболівальників і журналістів вважають, що ДАК є нижчим рівнем, ніж чеська ліга.

- Я приїхав сюди, щоб знову почати грати регулярно, тому що в Славії я не грав останні півроку. У мене було дві пропозиції: одна була з Кореї, Гуангиу, а інша була з ДАК. Це були офіційні пропозиції. Звісно, були й розмови, наприклад із Руха Хожува з Польщі. Зі мною зв'язався сам тренер. Я обрав ДАК, тому що вважаю це оптимальним варіантом на даному етапі. Сподіваюся, це стане для мене ковтком свіжого повітря. Новий етап футбольної кар'єри. Я думаю, що ця команда дасть мені можливість добре виступити та покращити деякі аспекти моєї гри. Також як лідер, тому що колектив дуже молодий. Коли я прийшов у цю команду, я багато спілкувався з тренером і спортивним директором. Вони сказали, що хочуть, щоб я більше керував командами та диригував моїми колегами по команді, які грають переді мною. Це одна з моїх робіт — бути старшим товаришем

- Я сам це хотів сказати, тому що вже в одному з перших матчів я побачив, що ви сварилися з одноклубником.

- Це була маленька суперечка між нами. Нормальна річ. Якщо я правильно пам’ятаю, рахунок був 1:1, і нам було важко. Тренер хотів, щоб ми більше контролювали гру і розтягувалися. Більше грали м’ячем. Але один із наших колег вирішив зробити щось інше, він сам взяв на себе гру і зробив це в невралгічній зоні. Він зробив помилку. Нам усім довелося бігти назад, щоб виправити його помилку. Але це звичайний футбольний момент, я не думаю, що це щось особливе. Я сказав йому, що робити, а в роздягальні потиснув йому руку і побажав, щоб ми продовжували працювати.

- На кінець хотів запитати про збірну. Ви думаєте про збірну? Сподіваєтеся потрапити в заявку на Євро?

- Так, звісно! Це одна з причин, чому я прийшов сюди. Я хочу отримати якомога більше ігрового часу, сподіваюся, що зможу грати часто і показувати себе з кращого боку. Але відомо, що факторів багато. Багато залежить від одноклубників, від самого клубу, які будуть його цілі. На даний момент наше завдання – фінішувати в третине і грати в єврокубках. Ми ще трохи відстаємо, але працюємо і рухаємось у правильному напрямку. Сьогодні у нас був дуже важкий матч, який ми повинні були виграти, але на жаль не використовували ситуації.